7.6 C
Lloret de Mar

El lloretenc Josep Bernat està darrere d’Iryo, la companyia que se suma a l’alta velocitat

A partir del 25 de novembre, cobrirà la línia Barcelona-Madrid, però la intenció és ampliar-ho a València, Sevilla, Màlaga i Alacant.

Josep Bernat, davant d'un tren d'Iryo
Josep Bernat, davant d'un tren d'Iryo

Darreres Notícies

Iryo se suma a l’alta velocitat, de moment entre Barcelona i Madrid, i un dels impulsors n’és el lloretenc Josep Bernat, a través de la seva companyia Nuk Consultants.

Josep Bernat ja va ser un dels membres fundadors de Vueling, que el 2004 va revolucionar el món de les aerolínies. Quan fa un temps Europa va anunciar que liberalitzaria el transport ferroviari, va veure l’oportuntiat de “crear una companyia que donés suport als nous clients”. Van començar fa set anys, al costat de Víctor Bañares, director general d’Iryo i el proper 26 de novembre començaran ja a circular.

Un dels nous trens d'Iryo (Viajar en tren)
Un dels nous trens d’Iryo (Viajar en tren)

Després de tota la feina feta, assegura que la valoració és més que positiva.

“Impressionant: veure una companyia des de zero, posar-la a la venda i veure que ja definitivament es poden comprar bitllets… fa set anys ningú no m’ho hauria pogut dir!”

Josep Bernat

Josep Bernat no dubta en afirmar que els trens d’alta velocitat acabaran substituint els avions per a trajectes dins de la comunitat europea.

“L’alta velocitat és el que substituirà l’avió en pocs anys; la nostra consciència de deixar un planeta una mica millor fa que el tren sigui una opció bastant més sostenible que l’avió”

Josep Bernat

Els trens d’Iryo cobriran, de moment, la línia Barcelona-Madrid, però a mitjan desembre estrenarà els viatges fins a València i a l’abril, fins a Sevilla i Màlaga. Tots aquests bitllets ja són a la venda. A més a més, de cara al juny es preveu obrir també una línia fins a Alacant.

Pel que fa al trajecte Barcelona-Madrid, serà la tercera companyia a fer aquest recorregut, juntament amb l’espanyola Renfe i la francesa Ouigo. La nova oferta ferroviària tindrà 32 freqüències -16 d’anada i 16 de tornada- diàries entre Barcelona i Madrid, cosa que implica que hi haurà almenys una freqüència cada hora.

spot_img

El + Vist