18.1 C
Lloret de Mar
Socorriestes a la platja de Lloret, aquesta temporada

El nombre de socorristes passa de 17 a 22 per garantir la seguretat a les platges de Lloret

Com es fa cada any, amb l'inici del juliol s'amplia el nombre de professionals per al servei de socorrisme a les platges del municipi. A més, a partir del 15, els caps de setmana hi haurà tres persones més a les cales.

Socorriestes a la platja de Lloret, aquesta temporada

Darreres Notícies

Avui comença el mes de juliol i s’incrementa el nombre de socorristes a les platges de Lloret. El servei passa de 17 a 22 professionals per garantir la seguretat de tots els banyistes.

A més, a partir del 15 de juliol, els caps de setmana hi haurà tres socorristes més a les cales, ja que han notat un increment molt fort de la demanda arran de la situació de pandèmia. Ho ha explicat el coordinador de Proactiva a Lloret, Joel Da Silva.

“El reforç a partir del 15 de juliol serà molt positiu per l’increment d’usuaris a les cales arran de la pandèmia”

Joel Da Silva

La crisi del coronavirus també ha fet canviar el perfil dels usuaris –amb més turisme de proximitat– i, sobretot, fa que es concentrin molt en els caps de setmana.

D’altra banda, llegíem als diaris fa uns dies que costa trobar socorristes perquè la llei obliga que estiguin inscrits al ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya) i, per poder-ho fer, cal fer una formació de mínim 400 hores. Ara sembla que la Generalitat ha aprovat una nova pròrroga, perquè si s’aplica aquesta normativa no hi haurà prous socorristes per cobrir tot el litoral català.

A Lloret de Mar, però, aquesta llei no afecta perquè, segons Joel Da Silva, Proactiva fa anys que treballa per tenir-ho tot regularitzat.

“A Lloret de Mar tots els socorristes estan inscrits al ROPEC, des de Proactiva s’està treballant des de fa anys per tenir-ho regularitzat”

Joel Da Silva

Des de Proactiva es demana a tots els usuaris de les platges que facin cas de les indicacions dels socorristes i que mirin quina bandera hi ha abans de llançar-se a l’aigua. L’horari del servei és, a Lloret i Fenals, de 10 a 19 hores i, a les cales, de 10.30 a 18.30 hores.

Avui, 1 de juliol, també han obert les portes els miniclubs de Lloret i Fenals i han començat les activitats esportives i les dirigides.

spot_img

El + Vist