17.1 C
Lloret de Mar

El nou camp de futbol i criquet serà una realitat a finals d’any o principis del 2022

La previsió és que les obres del camp s'allarguin tres o quatre mesos, tot i que el conjunt de la instal·lació estarà en el termini màxim de nou mesos. El camp es crearà a través del projecte 'Cruyff Court', de la Fundació Johan Cruyff.

L'alcalde i la regidora a la presentació del projecte (Junts per Lloret)
L'alcalde i la regidora a la presentació del projecte (Junts per Lloret)

Darreres Notícies

L’Ajuntament espera poder inaugurar el nou camp de futbol i criquet entre finals d’aquest any i principis del 2022. Serà un camp de gespa artificial que es crearà a l’actual camp de sorra del costat de l’escola Pere Torrent, a través del projecte Cruyff Court, de la Fundació Johan Cruyff. Les obres del camp es preveu que durin tres o quatre mesos, mentre que el conjunt de les instal·lacions estaran en el termini màxim de nou mesos.

servicios profesionales jimenez

El consistori i l’entitat han signat el conveni aquest dijous i la regidora d’Esports, Ana García-Castany, assegura que és una molt bona oportunitat per al municipi. En aquest sentit, el projecte va més enllà de fomentar la pràctica esportiva, ja que treballa per a la inclusió social d’infants i joves, com ara immigrants o persones amb capacitats diferents.

“És una zona estratègica, a prop de barris amb diferents comunitats, una escola amb alumnes de diverses nacionalitats i El Puntet, que ajudarà a dinamitzar amb els seus usuaris”

Ana García-Castany

La regidora ha argumentat que han volgut que el camp sigui també apte per jugar a criquet, ja que hi ha molts col·lectius a la vila que hi juguen en diferents esplanades del municipi.

“Hem pogut veure moltes persones jugant a criquet a diferents esplanades de Lloret, però no tenien un lloc condicionat”

Ana García-Castany

Entre altres coses, el projecte inclou la formació d’un grup de joves de Lloret, que aprendran a dinamitzar un espai esportiu i a organitzar esdeveniments.

“Els joves reben una formació de la Fundació i, després, s’encarreguen del manteniment, la dinamització, l’organització de campionats…”

Ana García-Castany

A més, el conveni recull que la Fundació organitzarà anualment un campionat de futbol pels nens i nenes de les escoles de la vila. Es tracta d’un torneig que comptarà amb diferents fases i en què els guanyadors podran enfrontar-se amb guanyadors d’altres comunitats i països.

La Fundació privada Johan Cruyff assumirà la redacció, zonificació, demolició i obra nova de la instal·lació, amb un import màxim de 318.000 euros.

spot_img

El + Vist