17.9 C
Lloret de Mar

El Pez Colorao, distingit amb el ‘Km 0’

El Pez Colorao, de Lloret de Mar, és un dels 46 restaurants catalans que ha obtingut el distintiu “Km 0” de l’associació Slow Food. Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la placa s’entrega als establiments que incorporen una filosofia gastronòmica i ecologista basada en els aliments de proximitat. El fundador del moviment, Carlo Petrini, defensa […]

Restaurant El Pez Colorao
Restaurant El Pez Colorao

Darreres Notícies

El Pez Colorao, de Lloret de Mar, és un dels 46 restaurants catalans que ha obtingut el distintiu “Km 0” de l’associació Slow Food. Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la placa s’entrega als establiments que incorporen una filosofia gastronòmica i ecologista basada en els aliments de proximitat.

servicios profesionales jimenez

El fundador del moviment, Carlo Petrini, defensa que el menjar “no pot ser només una mercaderia”. Preocupat per la situació del camp, del qual ha denunciat que el 50% dels productes es desaprofiten, Petrini ha fet una crida als orígens, perquè la gent li presti més atenció, “ja que, si no retornem a la terra, perdrem el cap”, ha advertit. El moviment del qual és fundador treballa per “donar valor” a l’alimentació i a la producció agrícola local.

Dels 46 restaurants “Km0” Slow Food de Catalunya, cinc tenen estrella Michelin. Respecte a l’any anterior, s’han afegit 12 restaurants Slow Food a Catalunya.

A més dels cuiners representants d’aquests establiments, a l’acte, també hi ha participat el conseller d’Interior, Felip Puig, que ha destacat que “el segell Slow Food no és només un reconeixement a la qualitat i l’exigència, sinó també a un model sostenible amb l’economia local i a un compromís amb la comunitat”. Puig també s’ha referit a la importància del turisme gastronòmic català i ha declarat que “si Catalunya es troba al capdavant de la gastronomia mundial, és gràcies a la gran feina que duen a terme els restaurants lligats al territori”.

Slow Food és un moviment internacional que neix als 80 a Itàlia amb la vocació de contrarestar la moda del menjar ràpid. Actualment, agrupa més de 100.000 associats de més de 150 països sota l’objectiu de promoure i redescobrir la riquesa i el gust dels aliments i de la cuina del territori.

A Catalunya hi ha nou agrupacions territorials d’Slow Food, sota el nom Convivium.

spot_img

El + Vist