Dimecres, 24 febrer 2021
10.8 C
Lloret de Mar
La nova plaça, al centre de Lloret

El ple aprova per unanimitat anomenar la nova plaça com a ‘Blanca Aurora’

La moció sorgeix d'ERC, per l'antic hotel i el nom de la corbeta del 1848.

La nova plaça, al centre de Lloret

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

La plaça de nova creació, que s’acaba de construir al centre de Lloret, rebrà el nom de Blanca Aurora amb motiu de l’hotel que hi havia en aquest indret i per la denominació del vaixell construït a la vila l’any 1848.

Aquests són els motius exposats en la moció presentada per ERC en el ple d’aquest dilluns, la qual s’ha aprovat per unanimitat. Tots els portaveus s’han mostrat d’acord en posar Blanca Aurora en aquesta plaça i coincideixen que és el nom “natural” amb què es coneix aquest lloc.

Ple ordinari d’aquest dilluns, 29 de juliol.

Escolta en l’arxiu adjunt les declaracions de Jordi Sais (Junts per Lloret), Francisco Pastor (PSC), Jordi Hernández (Ciutadans), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (Lloret en Comú) i Lluïsa Baltrons (Força Lloret).

Recordem que recentment el Club Nàutic de Lloret ha cedit el quadern de bitàcola del vaixell ‘Blanca Aurora’ a l’Arxiu Municipal. D’aquesta manera, es poden conèixer les singladures d’aquesta embarcació de tipus corbeta entre el 1851 i el 1853.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.