Dijous, 25 febrer 2021
9.1 C
Lloret de Mar
Taxis a l'avinguda Just Marlès, aquest matí

El ple d’aquesta tarda aprovarà la nova ordenança del servei de taxi

És un dels punts de l'ordre del dia d'una sessió que començarà a les 16 hores i es farà a porta tancada per les mesures de prevenció de la Covid.

Taxis a l'avinguda Just Marlès, aquest matí

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

El ple aprovarà aquesta tarda la nova ordenança reguladora del servei de taxi. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, explica que es manté la normativa que hi havia, aprovada el 2016, però amb algunes millores que, de fet, responen a la demanda dels propis taxistes.

El regidor ha volgut agrair la implicació del col·lectiu de taxistes, que durant el confinament va oferir serveis mínims. Ara, com tot el sector turístic, passa per uns moments difícils amb una temporada molt fluixa.

L’aprovació de l’ordenança serà inicial i després quedarà 30 dies en exposició pública perquè qui ho vulgui pugui presentar les al•legacions pertinents.

Aquest és un dels punts més destacats del ple municipal d’aquesta tarda, que també comptarà amb diverses mocions. Dues les presenten conjuntament Lloret en Comú i el PSC.

La primera demana una sanitat cent per cent pública. A través d’aquesta moció, es vol instar al govern de Catalunya i a les forces polítiques del Parlament que aprovin un increment en el pressupost de la partida destinada a Salut. Entre altres peticions, també es demana l’elaboració d’un pla de xoc per reduir les llistes d’espera. Ho ha explicat el portaveu dels comuns, Miguel Gracia.

La segona moció té per objectiu mostrar el suport del consistori als treballadors i treballadores de Nissan, que des del 4 de maig es troben en vaga indefinida. A més, es vol instar al Govern de la Generalitat i al de l’Estat espanyol a intervenir per donar-hi solució.

Concentració pel tancament de Nissan (El Mercantil)

I el PSC també presenta una moció en solitari. Demana la creació d’una oficina que ofereixi ajuda i assessorament arran de la crisi de la Covid-19. Seria un canal de consulta per a la ciutadania amb tota la informació referent a ajudes, bonificacions o subvencions per pal·liar els efectes de la pandèmia, tal com ha explicat el portaveu, Francisco Pastor. A través de la moció, el partit també vol que s’habiliti de manera paral·lela i coordinada un número de telèfon, un correu electrònic i un servei de WhatsApp d’aquesta oficina d’informació i ajudes relacionades amb el coronavirus. D’aquesta manera, es vol garantir l’agilitat i proximitat de l’administració.

I encara hi ha dues mocions més. Les presenten Junts per Lloret i ERC: una per clarificar les presumptes irregularitats comeses per membres de la monarquia espanyola; i l’altra per a la suficiència financera dels ens locals, a la qual també s’hi sumen els quatre regidors no adscrits.

El ple també servirà per tornar a nomenar Jordi Capdevila com a Jutge de Pau de Lloret; un càrrec que ja exerceix i que tornarà a encapçalar els propers quatre anys.

A més, també es donaran a conèixer les festes locals de l’any que ve i es donarà compte de diferents decrets com les mesures extraordinàries d’aquest estiu per a les platges i l’horari de tancament de terrasses de l’avinguda Just Marlés i dels carrers Santa Cristina i Riera.

El ple se celebra avui, a partir de les quatre de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament. Com en les últimes sessions, serà a porta tancada, a causa dels protocols de seguretat relacionats amb la prevenció del coronavirus.

Es podrà seguir en directe al 90.2 de l’FM, al web de la ràdio i també a través del Facebook live de Nova Ràdio Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.