11.2 C
Lloret de Mar
El camí de ronda, en el seu pas per Cala Banys (El Punt Avui)

El ple ha de ratificar l’acord per fer un tram més del camí de ronda a Fenals

La sessió se celebra avui dilluns, a les 16.30 hores, de manera telemàtica i també aprovarà definitivament el Reglament Orgànic Municipal, entre altres coses.

El camí de ronda, en el seu pas per Cala Banys (El Punt Avui)

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

L’acord per poder fer un tram més del camí de ronda entre Lloret i Fenals es ratificarà al ple d’aquesta tarda. Tots els grups municipals podran donar la seva opinió sobre aquest acord històric amb el propietari dels terrenys que van de Cala Banys al castell de Sant Joan.

Recordem que la setmana passada el Govern municipal anunciava que havien signat un conveni amb aquest propietari, amb qui les negociacions feia anys que duraven. Això permetrà que es pugui adequar el camí de ronda en aquest tram. L’alcalde, Jaume Dulsat, reconeix que actualment ja es pot passar per aquest camí, però ara mateix és una finca privada i, a més, no tot transcorre per primera línia ni és segur.

Amb aquest acord, la previsió és que d’aquí a uns tres mesos es facin les tasques d’arranjament amb un pressupost de 730.000 euros. Tot i així, segueixen les negociacions amb l’altre propietari, el dels terrenys que van del castell de Sant Joan fins a Fenals, per poder obrir tot el camí.

Un altre punt que es posarà sobre la taula al ple és l’aprovació definitiva del ROM, el Reglament Orgànic Municipal. El tema ja s’ha debatut en altres ocasions al ple i avui es preveu que es pugui aprovar de manera definitiva. Recordem que el document servirà per regular el funcionament i l’organització dels òrgans municipals, entre els quals el propi ple.

A l’apartat de mocions, en destaca una de Força Lloret sobre les beques menjador. La formació denuncia que el Govern municipal ha fet una mala gestió i demana que es faci una nova convocatòria urgent amb un llindar més alt, que inclogui més famílies; a més, vol que es pagui l’ajuda amb retroactivitat des de l’octubre passat. Des del Govern, la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, vol deixar clar que no s’ha fet una mala gestió, però reconeix que el fet d’haver renovat les bases per atorgar les beques ha fet retardar tot el procés. Per això assegura que estan estudiant la manera de poder pagar amb retroactivitat l’ajuda des del mes d’octubre.

Al ple també es debatran una moció de Cs, que demana la millora de la ventilació a les aules dels centres educatius; quatre del PSC, que proposa la creació del Reglament de participació ciutadana de Lloret, un acord sobre la correcta denominació dels grups municipals i regidors no adscrits al ple de l’Ajuntament, la creació del Consell municipal de les arts i la cultura i la creació d’un festival de música i altres expressions artístiques per a artistes locals; i una moció de Junts per Lloret i ERC de suport a l’amnistia.

El ple municipal començarà a dos quarts de cinc de la tarda. La sessió tornarà a ser telemàtica i es podrà seguir en directe a través de la pàgina web i del Facebook de Nova Ràdio Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.