22.6 C
Lloret de Mar

El ple preveu aprovar per unanimitat una moció per reclamar a la Generalitat millores en Educació

Les principals demandes són la construcció d'un nou institut-escola i la declaració de màxima complexitat de l'escola Pere Torrent.

L'última protesta de la Interampa, davant del Pompeu Fabra, al març
L'última protesta de la Interampa, davant del Pompeu Fabra, al març

Darreres Notícies

Segueixen les reivindicacions per millorar l’educació a Lloret de Mar. El ple municipal preveu aprovar una moció conjunta de tots els grups per reclamar a la Generalitat la construcció d’un nou institut-escola i la declaració de màxima complexitat de l’escola Pere Torrent.

El text l’ha redactat la Interampa, l’agrupació d’associacions de famílies d’alumnes de tots els centres educatius de la vila. El president de la Interampa, Carles Costa, veu bé que es creï un institut per al curs vinent, però insisteix en què és necessària també una nova escola.

Carles Costa és molt crític amb la conselleria d’Educació i remarca que aviat els faran entrega de les 3.000 signatures que han recollit en suport a les reclamacions. 

A banda de voler la creació d’un institut-escola, la Interampa també insisteix en la necessitat d’atorgar la categoria de centre de màxima complexitat a l’escola Pere Torrent.

De moment, els pares i mares estaran a l’espera de si la Generalitat fa algun pas al respecte, però asseguren que no s’aturaran fins aconseguir el que creuen que és just per a Lloret.

La moció que s’ha d’aprovar al ple d’aquesta tarda també critica la inclusió, el curs vinent, d’un tercer grup de 1r d’ESO a l’Institut Escola. Des de l’Ajuntament consideren que aquest nou grup hauria d’encabir-se al nou centre de secundària que, de manera provisional, s’ubicarà al barri del Rieral.

A més, la moció també preveu adoptar altres acords com sol·licitar partides econòmiques a les administracions públiques en educació per millorar les mancances amb què es troben els diferents centres de Lloret i demana que s’estableixi en 20 alumnes la ràtio a les classes de les escoles i instituts del municipi.

A banda de la moció conjunta per reclamar millores en educació, el ple d’aquesta tarda també compta amb altres punts d’interès, com una proposta per autoritzar de manera provisional l’ocupació de taules i cadires a diferents carrers de la vila de cara a l’estiu; en concret, són l’Avinguda Just Marlès, i els carrers de La Riera i Santa Cristina.

Els establiments que ho demanin, hauran de tenir en compte diferents requisits. L’espai mínim d’ample de la vorera lliure pel pas de vianants haurà de ser de 3 metres, amb un horari de 8 matí a les 9 de la nit. L’autorització tindrà validesa fins al 15 d’octubre.

El ple, amb 15 punts a l’ordre del dia, començarà a les sis de la tarda. El podreu seguir en directe a Nova Ràdio Lloret, a la 90.2 FM i a través del Facebook Live.

spot_img

El + Vist