4.2 C
Blanes
Primer Bany de l'Any 2022

El Primer Bany de l’Any torna amb 161 participants i un dia radiant

La cita ha tingut un record especial per a Yasuji Fusano. L'aigua estava a 13º i la temperatura ambient era de 9º.

Primer Bany de l'Any 2022

Darreres Notícies

161 persones han participat, aquest diumenge al matí, al Primer Bany de l’Any. El dia ha acompanyat, amb molt de sol. I, tot i que la temperatura era força baixa, de 9 graus, l’aigua estava a 13 graus i feia bona mar. Així que els participants han gaudit d’allò més.

El moment més emotiu de la jornada ha estat després de la fotografia de grup, quan s’ha tingut un record per al desaparegut Yasuji Fusano i se li ha dedicat un fort aplaudiment.

Aquesta ha estat la primera edició sense ell i, per retre-li homenatge, l’entrenador Nino Miskovic s’ha encarregat de rellevar-lo en l’escalfament previ al bany. Ell mateix assegura que ha estat tot un honor.

“Per a mi és un gran honor poder substituir, si es pot substituir una persona com el sensei Fusano, però tot el que ha fet per la natació i l’esport a Lloret per a nosaltres sempre és un gran orgull”

Nino Miskovic
L'escalfament, al Primer Bany de l'Any 2022
L’escalfament, al Primer Bany de l’Any 2022

La presidenta del Club Natació Lloret, Olga Valls, considera que ha estat molt important poder tenir un record per a en Fusano, que va fer molt per a la natació a Lloret i que era un gran amant del Primer Bany de l’Any.  

“El club ha trobat a faltar molt en Fusano, a ell era un acte que li agradava molt i sempre es banyava”

Olga Valls

Tant Olga Valls com Nino Miskovic estan molt contents de com ha anat la cita aquest diumenge, que s’ha pogut recuperar després que l’any passat s’hagués de suspendre per la pandèmia.

Són moltes les persones que cada any són fidels a la cita, perquè asseguren que la sensació quan surten de l’aigua és molt bona. De fet, el club cada any entrega trofeus a les persones que hi han participat 5, 10, 15 i 20 anys, respectivament. I aquest cop, per primera vegada, ha entregat el trofeu de 25 anys.

Marc Sala, amb el trofeu dels 25 anys com a participant al Primer Bany de l'Any
Marc Sala, amb el trofeu dels 25 anys com a participant al Primer Bany de l’Any

Ha estat a Marc Sala, que va ser un dels impulsors de la iniciativa, que al principi era reivindicativa.

“Ens vam reunir una sèrie d’amics per reivindicar la piscina i ens va agradar i vam continuar i cada any posar-se a l’aigua fa mandra, però surts nou”

Marc Sala

Un altre dels banyistes que s’ha convertit en un dels habituals és en Jordi Fornaguera, que ha recollit el trofeu dels 15 anys i assegura que la sensació quan se surt de l’aigua és molt bona.

“És una experiència molt xula, perquè entrar a l’aigua és molt salvatge, aquella sensació de fred i el cor et va a cent, i és una sensació molt agradable i ja és una tradició”

Jordi Fornaguera

La regidora d’Esports, Ana García-Castany, fa una valoració molt positiva de l’esdeveniment i agraeix la feina que fa el Club Natació Lloret per mantenir una tradició com aquesta.

“Hi ha hagut èxit de participació, el dia ha acompanyat i estem agraïts al Club de Natació, que segueix organitzant aquest Primer Bany de l’Any”

Ana García-Castany
Alguns dels participants del Primer Bany de l'Any, a l'aigua
Alguns dels participants del Primer Bany de l’Any, a l’aigua

Després de banyar-se, els participants han pogut gaudir d’un esmorzar calent. Tot plegat s’ha fet, com sempre, a l’alçada del Club Nàutic.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist