18.3 C
Lloret de Mar
Extraescolar de robòtica (Edukative).

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.

Extraescolar de robòtica (Edukative).

Darreres Notícies

El Procicat s’ha volgut esperar unes hores per anunciar una “certa flexibilització, molt limitada”, de les restriccions anti-Covid vigents a Catalunya, a partir de dilluns 22 de febrer.

- Publicitat -

Aquesta decisió, en principi, s’havia de prendre aquest dijous però s’ha ajornat fins aquest divendres, per acabar de valorar les dades epidemiològiques.

Després d’analitzar la situació, els membres del Procicat han decidit mantenir el gran gruix de les restriccions i només hi ha tres novetats:

  • Poden tornar totes les extraescolars, però només a infantil i primària. Pel que fa a la resta de grups d’edat només estan autoritzades les que es fan dins del grup bombolla als centres escolars, com passava fins ara.
  • Els caus, esplais i agrupaments escoltes també es poden reprendre.
  • L’esport federat podrà fer els entrenaments habituals i no limitats, com fins ara: “S’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses.”

Les modificacions, amb vigència fins al 28 de febrer, s’han explicat en un comunicat en què s’especifica que la resta de sectors, com el comerç o la restauració, continuen igual.

Alba Vergés ha anunciat avui les noves mesures, des de Salt (324.cat).

Sí que s’aclareix que el circ es considera un esdeveniment cultural i, per tant, queda subjecte a les mateixes limitacions: aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ben ventilat. Ara, el confinament que s’ha de respectar per assistir-hi és el comarcal.

Les dades epidemiològiques de les últimes hores a Catalunya demostren que continuen baixant els indicadors i la pressió assistencial. Ara mateix hi ha 2.026 persones ingressades per Covid als hospitals, una norantena menys que ahir. També baixa la pressió a les UCI, i ara hi ha ingressats 613 pacients greus.

dos hospitals de la corpo

El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva és de 52 persones, 7 menys que dilluns 15 de febrer. Actualment hi ha 14 persones a l’Hospital de Calella, 23 al sociosanitari de Calella i 15 a l’Hospital de Blanes.

Pel que fa a l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar ja no hi ha cap pacient positiu per coronavirus, després que es practiqués el test ELISA als pacients positius per conèixer la seva immunitat davant la malaltia i tots hagin generat anticossos. Per tant, torna a ser un centre verd.

spot_img

El + Vist