Dilluns, 25 gener 2021
7.9 C
Lloret de Mar
Els representants de la Generalitat, en la presentació del nou curs 2020-2021

El proper curs escolar començarà amb normalitat, amb “grups estables de convivència” i sense mascareta

Els centres educatius de Lloret es queixen que les instruccions no són clares.

Els representants de la Generalitat, en la presentació del nou curs 2020-2021

Darreres Notícies

Èxit a la campanya de Lloret, amb 250 donacions de sang i 9, de plasma

El Banc de Sang demana disculpes perquè l'elevada quantitat de persones que volien donar va ocasionar alguns retards. I agraeix la col·laboració de l'escola Immaculada Concepció.

El ple ha de decidir si allarga per al 2021 l’ampliació de terrasses a bars i restaurants

És una de les nou mocions que s'hi debatran, ja que la sessió recupera les propostes que no es van poder debatre a l'última sessió ordinària del 2020.

Gunjur Kuta compta amb un nou hospital que permet atendre moltíssimes més persones

El projecte s'ha fet realitat amb la col·laboració de l'ONG Ñimme Gunjur Kuta. Mentre que l'antic ambulatori atenia 300 persones l'any, l'hospital ha atès més de 4.000 persones en tres mesos.

El calendari fiscal del 2021 s’ha adaptat per la crisi del coronavirus

L'Ajuntament ha retardat alguns pagaments, manté el fraccionament i estudiarà els casos de persones que tinguin dificultats per complir amb el calendari.

El Club Hoquei Lloret surt del descens en guanyar el Taradell (3-1)

Els homes de Xavi Albet van guanyar en un partit molt disputat davant d'un rival directe en la lluita per la permanència. Els gols van ser de Moi Aguirre, Max Thiel i Marc González.

El proper curs escolar començarà a Catalunya el 14 de setembre “amb normalitat”, amb grups estables sense ràtio i amb almenys 5.000 professionals més. Així ho ha assegurat aquesta setmana el govern català, que ha donat detalls d’aquest retorn a les aules.

La tornada a l’escola es podrà fer amb normalitat si els centres s’organitzen en “grups estables de convivència”, fet que permetria un seguiment més fàcil dels possibles contagis que es poguessin produir. L’alumnat podrà estar a l’aula sense mascareta i els grups hauran de ser heterogenis, sense establir-se per nivell d’aptituds ni de resultats acadèmics. Pel que fa als professionals, a primària hi haurà almenys dos mestres per cada grup estable, i a secundària, almenys cinc professors per cada grup.

Des del Govern han assegurat que volen “escoles obertes i segures”. Per aconseguir-ho, es destinarà una partida extraordinària de 370 milions d’euros. Gairebé dues tercers parts (233 milions) seran per contractar “un mínim de 5.000 professionals” docents i no docents, a més dels 700 que ja estava previst incorporar el curs que ve. A més, un altre dels objectius és millorar la connectivitat d’uns 1.200 centres, on no arriba la banda ampla.

Durant aquesta setmana, els centres rebran les primeres qüestions organitzatives. Més tard, el 23 de juliol, les escoles i els instituts hauran de tenir aprovat el seu pla d’organització per al curs que ve. De moment, des de la comunitat educativa hi ha crítiques a l’anunci del Govern. Celebren que hi hagi més inversió, però consideren insuficient el nombre de professors que es volen contractar.

Des de la ràdio hem demanat l’opinió dels centres educatius de Lloret. En generals, tots opinen el mateix: es queixen que les instruccions no són prou clares i que no saben encara si tindran més professorat o no per al proper curs. En l’arxiu adjunt, escoltem Lluïsa Peralta, directora de l’Institut Coll i Rodès, Quique Molina, director de l’Institut Rocagrossa, Carles Grabuleda, director de l’Institut Sant Quirze, i Carme Nicolàs, directora de l’escola Àngels Alemany.

Els centres educatius consultats veuen bé que s’organitzin grups estables de convivència amb els alumnes, tot i que obliga a reorganitzar els nens i nenes. Conclouen que obrir les escoles a partir de setembre amb normalitat és tot un “repte necessari”.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.