23.6 C
Lloret de Mar
Els representants de la Generalitat, en la presentació del nou curs 2020-2021

El proper curs escolar començarà amb normalitat, amb “grups estables de convivència” i sense mascareta

Els centres educatius de Lloret es queixen que les instruccions no són clares.

Els representants de la Generalitat, en la presentació del nou curs 2020-2021

Darreres Notícies

El proper curs escolar començarà a Catalunya el 14 de setembre “amb normalitat”, amb grups estables sense ràtio i amb almenys 5.000 professionals més. Així ho ha assegurat aquesta setmana el govern català, que ha donat detalls d’aquest retorn a les aules.

La tornada a l’escola es podrà fer amb normalitat si els centres s’organitzen en “grups estables de convivència”, fet que permetria un seguiment més fàcil dels possibles contagis que es poguessin produir. L’alumnat podrà estar a l’aula sense mascareta i els grups hauran de ser heterogenis, sense establir-se per nivell d’aptituds ni de resultats acadèmics. Pel que fa als professionals, a primària hi haurà almenys dos mestres per cada grup estable, i a secundària, almenys cinc professors per cada grup.

Des del Govern han assegurat que volen “escoles obertes i segures”. Per aconseguir-ho, es destinarà una partida extraordinària de 370 milions d’euros. Gairebé dues tercers parts (233 milions) seran per contractar “un mínim de 5.000 professionals” docents i no docents, a més dels 700 que ja estava previst incorporar el curs que ve. A més, un altre dels objectius és millorar la connectivitat d’uns 1.200 centres, on no arriba la banda ampla.

Durant aquesta setmana, els centres rebran les primeres qüestions organitzatives. Més tard, el 23 de juliol, les escoles i els instituts hauran de tenir aprovat el seu pla d’organització per al curs que ve. De moment, des de la comunitat educativa hi ha crítiques a l’anunci del Govern. Celebren que hi hagi més inversió, però consideren insuficient el nombre de professors que es volen contractar.

Des de la ràdio hem demanat l’opinió dels centres educatius de Lloret. En generals, tots opinen el mateix: es queixen que les instruccions no són prou clares i que no saben encara si tindran més professorat o no per al proper curs. En l’arxiu adjunt, escoltem Lluïsa Peralta, directora de l’Institut Coll i Rodès, Quique Molina, director de l’Institut Rocagrossa, Carles Grabuleda, director de l’Institut Sant Quirze, i Carme Nicolàs, directora de l’escola Àngels Alemany.

Els centres educatius consultats veuen bé que s’organitzin grups estables de convivència amb els alumnes, tot i que obliga a reorganitzar els nens i nenes. Conclouen que obrir les escoles a partir de setembre amb normalitat és tot un “repte necessari”.

spot_img

El + Vist