23.5 C
Lloret de Mar
Un veí exercint el dret a vot

El PSC guanya les eleccions generals a Lloret de Mar i ERC és la segona força més votada

Tot seguit, trobem C's, En Comú Podem-Guanyem el Canvi, Junts per Catalunya i, a més distància, PP i VOX.

Un veí exercint el dret a vot

Darreres Notícies

El PSC ha guanyat les eleccions a les Corts Generals d’aquest diumenge, 28 d’abril, a Lloret de Mar; el mateix partit que ha guanyat en el conjunt de l’Estat espanyol. I la segona força més votada a la vila ha estat la guanyadora a Catalunya, ERC.

Els lloretencs han votat clarament en primera opció al Partit Socialista, amb el 26,86% (3.738 vots). En segon lloc hi ha ERC, que ha rebut el 18,14% (2.524 vots). Tot seguit, trobem Ciutadans, que ha comptat amb el 15,64% (2.176 vots); En Comú Podem-Guanyem el Canvi, amb el 13,99% (1.947 vots) i Junts per Catalunya, amb l’11,40% (1.586 vots). A distància hi ha PP i VOX, que freguen el 5%. Els primers han rebut 688 vots i els de VOX tres vots menys, 685.

Fins a set lloretencs formaven part d’alguna llista, tant al Congrés com al Senat. A la ràdio hem volgut fer valoracions amb tots ells, tot i que José Sepúlveda, del PP, ha declinat parlar i amb Paulino Gracia, candidat al Senat del Front Republicà, no hi hem pogut contactar.

Sí que ha parlat Antonio Lorente, del PSC, que s’ha mostrat molt satisfet dels resultats, que assegura que seran positius tant a Lloret, com a Catalunya, Espanya i Europa.

També en fa una lectura positiva Eduard Coloma, d’ERC, que remarca que, tot i quedar en segon lloc, és un resultat històric per a la formació a Lloret de Mar.

ERC celebrant els bons resultats a Lloret i la victòria a Catalunya (ERC Lloret)

Jaime Muzas, de C’s, creu que els resultats d’aquestes generals demostren que el vot a Ciutadans s’està consolidant a Lloret de Mar.

A la llista d’En Comú Podem-Guanyem el Canvi hi havia el lloretenc Miguel Gracia, que reconeix que caldrà fer una reflexió per valorar el descens de vots, tot i que està molt satisfet que la dreta no hagi guanyat.

Finalment, des de Lloret, Albert Robert era suplent a la llista del Senat de Junts per Catalunya. També reconeix que no poden estar contents amb el resultat, tot i que creu que és millor del que podria haver estat.

L’altra dada destacada de la jornada és la participació, que va pujar en 12 punts respecte a les últimes eleccions generals. Aquest diumenge ha votat a la vila el 71% del cens, que es tradueix en 14.166 vots. Una xifra que tots els grups han valorat de manera molt positiva. L’abstenció, per tant, va ser del 29%. També poden afegir que hi va haver 69 vots en blanc i 82 vots nuls.

La jornada d’aquestes ‪eleccions a les Corts Generals s’ha desenvolupat amb normalitat. Hem pogut copsar l’opinió d’uns quants veïns quan han anat a votar i que podeu escoltar a l’arxiu adjunt.

El col·legi electoral de la Casa de la Cultura (NRLL)

D’altra banda, els diferents representants polítics també han estat d’acord en què els resultats d’aquest diumenge no representen cap prèvia a les eleccions municipals del 26 de maig, ja que es tracta d’un escenari ben diferent.

spot_img

El + Vist