14.7 C
Lloret de Mar

El Punt Lila s’ubicarà al concert de Carnaval d’aquest dissabte

L’objectiu és conscienciar sobre el protocol contra agressions sexistes i sexuals, i activar-lo en cas que sigui necessari.

El Punt Lila, a una festa major d'estiu.
El Punt Lila, a una festa major d'estiu.

Darreres Notícies

El Punt Lila s’ubica al concert de barraques de Carnaval d’aquest dissabte, amb la festa Flaixbac Live and Loud. Està prevista que comenci a les 22.30h, a la plaça Germinal Ros, a davant del Teatre municipal de Lloret de Mar.

servicios profesionales jimenez

L’objectiu del Punt Lila és conscienciar i també informar sobre el protocol contra agressions sexistes i sexuals, i en cas que n’hi hagi, activar l’esmentat protocol, juntament amb la policia. Les responsables són psicòlogues especialistes del Grup Nut.

La campanya dels Punt Lila, iniciada a Lloret ja fa uns quants anys, sorgeix del rebuig cap a les violències heteropatriarcals. Aquestes violències són l’expressió d’una desigualtat simbòlica i estructural, enteses com un contínuum que va des d’una imatge, un comentari ofensiu o degradant a agressions de caràcter sexual. S’expressen mitjançant agressions ambientals, verbals, físiques i/o sexuals i s’exerceixen sobre una o diverses persones per motius d’identitat de gènere, aspecte físic i/o orientació afectivosexual.

Des del municipi es va veure la necessitat de crear un Punt Lila, amb el lema ‘Només Sí és Sí’, amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat lliure de sexisme, d’agressions sexistes i sexuals, en la qual tothom pugui gaudir de la festa i de l’espai públic en llibertat.

Aquest punt és un espai segur per a totes les persones que ho necessitin en esdeveniments d’oci nocturn. S’ofereix informació sobre la violència sexual, s’ajuda les víctimes o testimonis d’aquestes situacions, amb personal especialitzat.

spot_img

El + Vist