13.3 C
Lloret de Mar

El Punt Lila torna al Clon Festival, per prevenir agressions sexuals i sexistes en entorns d’oci

L’objectiu és conscienciar sobre el protocol contra agressions sexistes i sexuals, i activar-lo en cas que sigui necessari.

El Punt Lila en un dels concerts de l'any passat
El Punt Lila en un dels concerts de l'any passat

Darreres Notícies

El Punt Lila torna al Clon Festival, que comença aquest dissabte amb un tribut a Héroes del Silencio. L’objectiu és conscienciar i també informar sobre el protocol contra agressions sexistes i sexuals, i en cas que n’hi hagi, activar l’esmentat protocol, juntament amb la policia. Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat, destaca que el Punt Lila “és més necessari que mai per prevenir, evitar i actuar si cal, després dels fets ocorreguts (en referència a les dues agressions sexuals dels últims dies)”.

De moment, aquest dissabte, en el concert d’obertura del Clon Festival, o hi haurà voluntaris. El servei estarà actiu amb dues psicòlogues professionals expertes en emergències, que pertanyen al Grup Nut. Hi haurà, també, mesures de seguretat i higiene, amb mascaretes i líquid hidroalcohòlic.

Es preveu, però, que els voluntaris s’incorporin en la resta de concerts, així com a les actuacions dels Bucs del Puntet, que també tindran presència del Punt Lila. Cal tenir en compte que, des que es va crear, ara fa dos anys, no s’ha hagut de fer cap actuació.

Seguint el protocol d’agressions sexuals i sexistes en contextos d’oci, el Punt Lila estarà present en els quatre concerts de la 17a edició del Clon Festival, que enguany es duran a terme a la plaça Germinal Ros. La primera actuació arriba aquest dissabte amb el grup Derivas, que farà un tribut a Héroes del Silencio a partir de les 22:15h.

spot_img

El + Vist