13.7 C
Blanes
Isabel Sánchez Planiol, a davant del restaurant (Diari de Girona).

El restaurant Planiol de Fenals canvia de mans, en atorgar-se la concessió a una altra empresa

La família que dona nom al local des de 1953 ha presentat un últim recurs i reitera que "la raó la tenim nosaltres, en què no se'ns ha notificat correctament que es treia a concurs la concessió".

Isabel Sánchez Planiol, a davant del restaurant (Diari de Girona).

Darreres Notícies

El restaurant Planiol -un dels establiments històrics de Lloret de Mar- canvia de mans, després de tres generacions amb la mateixa família. El local va obrir les portes l’any 1953 al passeig de Fenals. La Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral de la Generalitat ha concedit ara l’explotació a l’empresa RMG Global Grup.

Per tant, els actuals gestors –la família Planiol que dona nom al restaurant, molt coneguts a Lloret- perden el negoci que han tingut durant 67 anys. Isabel Sánchez Planiol confirma que han presentat un recurs d’alçada contra aquesta decisió, però “sincerament no tinc ni idea si prosperarà”.

“Tenim raó nosaltres, que no se’ns ha notificat correctament, tot és surrealista”

Isabel Sánchez Planiol

L’empresa havia dut als jutjats una concessió de Costes que la Generalitat havia deixat en mans del consistori, pel cost d’un cànon que se’ls havia enfilat fins als 80.000 euros anuals.

Arran d’una sentència del 2016, la Generalitat havia de tornar a treure a subhasta l’espai, amb l’obligació expressa d’avisar els titulars perquè s’hi poguessin presentar. Però van trametre la comunicació per carta al domicili de la mare dels Sánchez Planiol, que havia mort vuit anys enrere.

Llavors, la família va denunciar els fets com una “negligència” per la falta de comunicació o comprovació de la titularitat efectiva. Tot això va ser mesos enrere, abans de l’estiu.

La titular actual del restaurant Planiol es va assabentar de la convocatòria l’endemà que vencés el termini. Va interposar diferents recursos per intentar esmenar el malentès i concursar-hi com a titulars actuals o bé repetir el concurs. No se n’ha sortit en cap dels dos casos.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament lamenta el perjudici per a la família Planiol. Marina Nicolàs, regidora de Platges, recorda, però, que “la concessió no és de l’Ajuntament, ara només podem donar suport”.

Ara la família està pendent del darrer recurs presentat, mentre asseguren que el darrer comunicat de la Generalitat -en què s’adjudica el negoci a l’única empresa que s’hi va presentar- no posa cap data de desallotjament.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist