19.2 C
Lloret de Mar
Els socorristes de Proactiva

El servei de salvament i socorrisme a les platges de Lloret ja està actiu

També està actiu el servei d'informació periòdica de l’ocupació de les platges. Un servei que s’actualitza constantment de 10 a 17 hores.

Els socorristes de Proactiva

Darreres Notícies

Ja hi ha socorristes a les platges de Lloret. El servei de salvament i socorrisme, que va a càrrec de Proactiva, ha començat a funcionar aquest dimarts, 1 de juny.

De moment hi ha 14 socorristes -7 a Lloret, 4 a Fenals i 3 a les cales-, tot i que aviat en seran 17. I, en els punts més forts de la temporada alta, la xifra arribarà als 25. La regidora de Medi Ambient i Platges, Marina Nicolàs, ha detallat que sobretot es reforçarà el servei a les cales.

“Ampliarem els socorristes a les cales perquè vam veure l’any passat que la gent optava més per les cales que per les platges grans”

Marina Nicolàs

Al setembre, es retornarà a les mateixes xifres que al juny i el servei acabarà el 3 d’octubre.

socorrista 1
Una socorrista de Proactiva a la platja de Lloret

També s’ha activat ja el servei d’informació de l’estat de les platges, on s’indiquen l’estat de la mar, la temperatura de l’aigua i l’índex de radiació solar, entre altres coses. I, tal com es va fer l’any passat, s’ofereix el servei d’informació periòdica de l’ocupació de les platges. Un servei que s’actualitza constantment de deu del matí a cinc de la tarda, a través dels webs de l’Ajuntament i Lloret Turisme, l’aplicació Lloret Smart i els panells informatius repartits pels municipi.

“Ens vam adonar que s’ocupaven molt ràpidament a primera hora algunes de les nostres cales i vam optar per oferir aquest control d’ocupació que va tenir molt d’èxit”

Marina Nicolàs

Cal tenir en compte que caldrà complir la distància de seguretat anticovid entre els usuaris de la platja. Aquesta i la resta de mesures, controlaran que es compleixin els agents de Protecció Civil, a través del servei de vigilància de platges. Ara mateix són quatre agents, però en temporada alta en seran sis.

spot_img

El + Vist