24.8 C
Lloret de Mar
El SSID ha atès un miler de persones (CSMS)

El Servei de Suport Immediat a Domicili atén un miler de pacients en els primers 10 anys

És un projecte únic a Catalunya en aquest format col·laboratiu amb entitats del tercer sector i va ser pioner de tots els equips PADES de Catalunya.

El SSID ha atès un miler de persones (CSMS)

Darreres Notícies

El Servei de Suport Immediat a Domicili de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, conegut com a SSID, ha atès prop d’un miler de pacients en els seus primers 10 anys de funcionament. De tots ells, al voltant del 75% han estat pacients oncològics.

El projecte va néixer el maig del 2012, a través del Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport, el conegut com a PADES, i de la Unitat de Treball Social de la Corporació. S’adreça a malalts crònics complexos, així com els que es troben en processos oncològics avançats i els que pateixen malalties degeneratives, tal com ha explicat Rosor Llorens, treballadora social del PADES.

“En els seus deu anys ja ha atès un miler de pacients de l’Alt Maresme i La Selva Marítima, està adreçat a malalts crònics complexos, malalts en processos oncològics avançats o a malalties degeneratives avançades”

Rosor Llorens

El SSID té per objectiu disposar de mecanismes àgils de suport extern al pacient i a la seva família. A més, pretén facilitar l’adaptació a la situació de deteriorament, de dependència i de progressió de la malaltia, així com atendre el desig del pacient d’estar al seu domicili.

El projecte compta amb el finançament de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital. A més, també té el suport econòmic de la Fundació Oncolliga, la Fundació Miquel Valls i els ajuntaments adherits.

“El servei el donen dos treballadors familiars amb una formació i experiència específica en cures pal·liatives”

Rosor Llorens

El projecte SSID de la Corporació és únic a Catalunya en aquest format col·laboratiu amb entitats del tercer sector i va ser pioner de tots els equips PADES de Catalunya. A més, ha obtingut el reconeixement de la Fundació Avedis Donabedian, amb el Premi 2016 de qualitat en integració assistencial.

spot_img

El + Vist