10.2 C
Lloret de Mar

El SOM publica l’oferta formativa per al primer semestre de l’any

Són sessions gratuïtes, adreçades a residents de Lloret per millorar les seves capacitats i ocupabilitat.

Els alumnes, en un dels cursos del SOM del 2021.
Els alumnes, en un dels cursos del SOM del 2021.

Darreres Notícies

El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) ha donat a conèixer l’oferta formativa del primer semestre del 2022. Hi ha cursos d’idiomes, tant anglès com francès d’atenció al client, així com d’informàtica.

Són classes gratuïtes per a les persones residents a Lloret de Mar. Les inscripcions comencen l’1 de febrer, és a dir, dimarts de la setmana que ve. Es poden fer online o bé de forma presencial, demanant cita prèvia al web lloret.cat.

exterior del SOM a la masia de Can Saragossa
Exterior del SOM, ubicat a la masia de Can Saragossa.

A banda d’aquesta oferta formativa, el SOM també ofereix sessions de formació continua per a treballadors i persones en situació d’ERTO. En aquest cas, hi ha cursos d’allò més diversos, com de comptabilitat, manipulació d’aliments, idiomes, gestió administrativa o com aplicar Instagram al negoci.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, assenyala que tot plegat és formació gratuïta, adreçada als residents de la vila, per tal de millorar les seves “capacitats, el seu currículum i ocupabilitat”.

Busseig en un vaixell enfonsat (Associació de centres turístics subaquàtics Costa Brava Sub)
Busseig en un vaixell enfonsat (Associació de centres turístics subaquàtics Costa Brava Sub)

En un altre ordre de qüestions, Jordi Orobitg ha volgut respondre a la moció de Ciutadans –que presentarà dilluns al ple- per enfonsar un vaixell a la badia de Lloret com a atractiu turístic. La proposta demana, de fet, el compliment d’una moció aprovada anys enrere per unanimitat.

El regidor argumenta que és una proposta complicada de fer realitat perquè no és de competència municipal i pot tenir afectació en el medi marí. Orobitg reconeix que s’ha desistit al respecte i recorda que hi ha altres projectes similars sobre la taula, com la creació d’uns jardins submarins a la costa lloretenca.

spot_img

El + Vist