20 C
Lloret de Mar
El nou pont entre Malgrat de Mar i Blanes, que substitueix el que el Gloria va esfondrar (Adif)

El tren entre Blanes i Malgrat tornarà a funcionar a partir del 9 de desembre

El servei va quedar inactiu al gener, quan, arran del temporal Glòria, es va ensorrar el pont ferroviari que unia els dos municipis.

El nou pont entre Malgrat de Mar i Blanes, que substitueix el que el Gloria va esfondrar (Adif)

Darreres Notícies

El servei de tren entre Blanes i Malgrat, pel nou pont sobre el riu Tordera, es restablirà dimecres que ve, 9 de desembre. L’anunci va arribar ahir, després d’uns dies d’incertesa en què no acabava de quedar clar quan es podria restablir el servei, que va quedar inactiu el passat mes de gener, a causa del temporal Glòria.

A principis de novembre, en la inauguració del nou pont entre Blanes i Malgrat, es va avançar que la posada en marxa del nou viaducte ferroviari estava pendent d’un últim tràmit tècnic. En concret, faltava el vistiplau de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària. Ara, després d’uns deu mesos d’aturada, el servei tornarà a funcionar.

El nou pont entre Malgrat de Mar i Blanes, que substitueix el que el Gloria va esfondrar (Adif)

Recordem que l’antic pont ferroviari sobre la Tordera va quedar col·lapsat el 22 de gener, a conseqüència de la crescuda del riu per les precipitacions acumulades del Temporal Glòria, de la mateixa manera que el pont que uneix Blanes i Malgrat per carretera.

Les obres de reconstrucció es van acabar el 7 de novembre. Des d’aleshores, s’han fet les proves de seguretat necessàries. En concret, s’han fet passar tres locomotores de 300 tones per damunt del pont.

Els treballs han suposat un cost de 10 milions d’euros. S’ha aixecat un nou pont que fa 221 metres de llargada, repartits en cinc vanos. També s’hi han clavat uns pilars a 45 metres de profunditat per donar-li una major estabilitat. Per muntar el nou pont s’han fet servir 792 metres de carril, 633 travesses i 1.486 metres cúbics de balast. A més, s’han muntat 1.200 metres de catenària i s’han estès 11.400 metres d’instal·lacions de seguretat i comunicacions.

spot_img

El + Vist