10.5 C
Lloret de Mar
Ple telemàtic, del passat dijous

Els 21 regidors de l’Ajuntament de Lloret, junts davant la crisi de la COVID-19

Els grups municipals i no adscrits deixen de banda les seves diferències, davant la pandèmia sanitària.

Ple telemàtic, del passat dijous

Darreres Notícies

Treballar junts i deixar de banda els diferents colors polítics. En això coincideixen tots els grups municipals i regidors de l’Ajuntament de Lloret, a l’hora de gestionar els problemes derivats de la pandèmia per la COVID-19.

Aquesta unió s’ha evidenciat durant el primer ple telemàtic de la història del consistori, en què s’han sumat, per unanimitat, al clam del món local per fer front comú davant la crisi pel coronavirus. A través d’un manifest, que impulsen les associacions de municipis de Catalunya, al qual s’hi estan afegint ajuntaments del territori.

Els principals reclams són de caire econòmic. Com anul·lar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració (LRSAL). Jordi Sais, de Junts per Lloret, argumenta que limita l’autonomia local.

Tant Junts per Lloret com la resta de partits coincideixen en que la prioritat és treballar tots junts per gestionar la crisi sanitària i les conseqüències econòmiques i socials per a la població. En l’arxiu adjunt, escolta les declaracions de Jordi Sais (Junts x Lloret), Jordi Hernández (Cs), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Francisco Pastor (PSC), Lluïsa Baltrons (Força Lloret) i la regidora no adscrita Lara Torres.

El manifest dels ens locals assenyala la possibilitat de contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per donar resposta als nous usuaris de serveis socials. Igualment, es demanen recursos i ajuts per emparar les famílies, persones i col·lectius més vulnerables. El manifest també remarca que cal crear les condicions idònies perquè els autònoms, les petites i mitjanes empreses i el teixit productiu en general pugui recuperar-se ràpidament. Per aconseguir-ho, el text demana una millor coordinació entre administracions i al mateix temps reclama el confinament estricte de la població.

Recupera la sessió del passat dijous, emesa per Nova Ràdio Lloret, clicant en aquest enllaç: ple ordinari del 9 d’abril del 2020.

spot_img

El + Vist