11.7 C
Lloret de Mar

Els alumnes de 4rt de Primària de l’Institut-Escola demanen a la població que doni sang

En la campanya que es duu a terme el proper 8 de març, al gimnàs del centre educatiu, de 15 a 18 hores.

Els alumnes de 4rt de l'Institut-Escola reben formació del Banc de Sang i Teixits.
Els alumnes de 4rt de l'Institut-Escola reben formació del Banc de Sang i Teixits.

Darreres Notícies

Els alumnes de l’Institut-Escola col·laboren en una campanya extraordinària de donació de sang prevista el proper 8 de març a Lloret de Mar. La jornada tindrà lloc al gimnàs del centre educatiu, en què es recolliran donacions també de plasma.

servicios profesionales jimenez

Meritxell Casacuberta, del Banc de Sang i Teixits de Girona, explica que “com en altres ocasions, els alumnes han rebut formació, durant dos mesos han treballat l’aparell circulatori i el final és col·laborar en la campanya de donació en el seu centre”. Afegeix “animem tothom a donar sang i també plasma, Lloret és en aquest sentit una de les poblacions més importants de les comarques de Girona, us hi esperem””.

cartell alumnes sang

La campanya de donació de sang, amb la col·laboració dels alumnes de 4rt de Primària. A més de crear el cartell, els alumnes tenen clar que la campanya “és per ajudar a qui necessita sang” i que “donar sang és donar vida”.

taller sang nens

A Catalunya, calen 13.000 donacions per fer front a les necessitats dels pacients. Les festes i el fred són dos motius que provoquen que menys persones vinguin a donar sang. Malgrat això, els hospitals continuen amb la seva activitat. Tots els grups són necessaris, però especialment l’A- i el 0-, l’universal, són els que ara mateix es troben es una situació més crítica.

cartell sang

Avui hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Per poder remuntar les reserves, fan falta entre 1.100 i 1.200 donacions al dia. També és important que pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut. Només que cal que sigui major d’edat, que pesi un mínim de 50 kilos i que en cas de ser dona no estigui embarassada.  

spot_img

El + Vist