14.6 C
Lloret de Mar

‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’, aquest dimarts a Lloret de Mar

La Unitat mòbil per donar sang estarà ubicada demà dimarts a l'avinguda del Rieral, de 10 a 14 i de 16 a 20. Els Bombers faran activitats complementàries.

Una de les exhibicions de l'any passat
Una de les exhibicions de l'any passat

Darreres Notícies

Torna la campanya Els bombers t’acompanyen a donar sang, en què aquest cos de la Generalitat col·labora amb el Banc de Sang amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de donar sang i incrementar les reserves.

Des del Banc de Sang i Teixits de Girona, assenyalen que en aquests últims dies han rebut menys donacions de les previstes. I és que la campanya arriba en un moment en què les donacions es veuen afectades pels episodis de canvi de temps, els dies festius i les diverses accions socials.

Diàriament es fa servir sang als hospitals i les donacions han de ser constants al llarg de l’any. Es calcula que, cada dia, es necessiten a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang. Actualment, les reserves al territori català cobriran les necessitats només dels propers sis dies, un nivell que es considera baix.

Un dels bombers del parc de Lloret, Marc Lorca, apunta que els agrada col·laborar amb aquesta campanya perquè en el seu dia a dia sovint veuen la necessitat de donar sang. L’any passat van rebre 95 donacions i la intenció és superar la xifra.

El cos ha preparat diverses activitats. El més destacat són dues maniobres per ensenyar com actuen en casos d’accidents. Ho faran dos cops, al migdia i a la tarda, coincidint amb la sortida de les escoles. A més, hi haurà altes activitats complementàries.

La Unitat mòbil per donar sang estarà ubicada demà dimarts a l’avinguda del Rieral, al matí, de deu a dues, i a la tarda, de quatre a vuit. Cal portar un document identificatiu oficial i no anar-hi en dejú. Recordem que per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, tenir un bon estat de salut, no estar embarassada i pesar més de 50 quilos.

spot_img

El + Vist