7.6 C
Lloret de Mar

Els botiguers de Lloret se sumen a la lluita contra el càncer de mama

Tenyeixen els aparadors de color rosa, que simbolitza la lluita contra aquesta malaltia. L'any passat 6.700 dones van morir de càncer de mama a l'Estat Espanyol.

L'aparador de l'Esther Clemente, avui, de color rosa.
L'aparador de l'Esther Clemente, avui, de color rosa.

Darreres Notícies

Els botiguers de Lloret de Mar se sumen a la lluita contra el càncer de mama. Per tal de donar visibilitat a la malaltia, tenyeixen de color rosa els seus aparadors, que és el color que simbolitza aquesta lluita.

L’any 2021, van morir 6.700 dones víctimes del càncer de mama a l’Estat espanyol. Unes xifres preocupants, que posen de manifest que segueix sent el càncer amb més mortalitat entre les dones.

parador rosa 3
Un dels aparadors de l’Òptica Martínez.

Però cal tenir en compte que la supervivència és elevada: del 85%, ja que hi ha consciència al respecte i es fan proves que permeten agafar el càncer a temps. Amb tot, és un càncer amb molta incidència: es calcula que 1 de cada 8 dones el patirà al llarg de la vida.

Cristina Pané, presidenta de la secció local de l’associació Catalunya Contra el Càncer, argumenta que “té una supervivència elevada, però pel camí hi queden moltes dones, hem de seguir lluitant”.

Davant d’aquestes dades, l’associació de comerciants de Lloret vol commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama més enllà del 19 d’octubre. Tico Alsina, gerent del sector, exposa que els aparadors es tenyeixen de color rosa, amb elements i productes d’aquest color, per fer difusió de la iniciativa “El rosa és més que un color”.

0f7cd 19 OCTUBRE EL ROSA ES MES QUE UN COLOR

De moment, hi ha una 20a d’aparadors apuntats a la campanya, però s’espera que en siguin molts més. La iniciativa, que s’allarga fins el 24 d’octubre, també inclou guardioles per recollir fons per a la lluita contra el càncer de mama.

Consulteu la llista de comerços adherits al web de l’associació.

spot_img

El + Vist