17.5 C
Lloret de Mar
El cartell de Compra a Lloret, a la perruqueria 9 Art)

Els comerciants celebren la campanya ‘Compra a Lloret’

La iniciativa permet als veïns pagar 30 euros i gastar-ne 50; o bé pagar-ne 20 i gastar-ne 30. Una mateixa targeta es pot usar en diferents establiments.

El cartell de Compra a Lloret, a la perruqueria 9 Art)

Darreres Notícies

Pagues 30 euros i en pots gastar 50. O bé en pagues 20 i en pots gastar 30. En això consisteix la campanya Compra a Lloret, impulsada per l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar les compres als establiments del municipi. Cal tenir en compte que una mateixa targeta es pot fer servir en diferents botigues.

Les targetes ja tornen a estar a la venda. Una incidència operativa havia obligat a aturar la venda de targetes de manera temporal, però ja s’ha pogut solucionar i a les quatre de la tarda es tornaran a posar a la venda.

A la ràdio hem parlat amb les comerciants Conxita Romaní, de Calçats Fàbregas, Gemma Villanueva, de la perruqueria 9 Art, Natàlia Beltran, de la Floristeria Vesc, i Reyes Sanagustín, de Kukaditas. Totes quatre han rebut la campanya amb els braços oberts i fan una crida a la població perquè aposti pel comerç local, que ofereix un tracte de proximitat i permet mantenir amb vida el poble fora de la temporada turística, durant uns mesos de poca activitat al municipi. Ho apunta, per exemple, Conxita Romaní.

compra a lloret campanya font 9ART
Una targeta de la campanya (Perruqueria 9Art)

Gemma Villanueva, per la seva banda, explica que els primers dies de desconfinament van tenir molta clientela, però després la cosa es va relaxar. Per això és imprescindible, diu, la fidelitat dels veïns de la vila.

Natàlia Beltran, de la floristeria Vesc, lamenta que cada cop es facin més compres online i recorda que per mantenir la vida als carrers és imprescindible tenir cura del comerç local.

Malgrat viure moments molt complicats per al comerç, hi ha petits empresaris valents que han hagut d’impulsar els seus negocis en aquesta època. És el cas de Reyes Sanagustín, que fa unes setmanes ha obert la botiga Kukaditas, especialitzada en els sabors artesans naturals. La comerciant fa una crida a recuperar la compra de barri.

De moment, s’han adherit a la campanya 80 establiments, tot i que encara tenen temps de sumar-s’hi, a través del web municipal.

Pel que fa a la venda de les targetes, es fa al Museu del Mar, i s’adreça a persones empadronades. N’hi ha un total de 6.000 i es vendrà un màxim d’una targeta per persona. Les targetes es poden utilitzar fins el 31 de desembre en els establiments d’arreu de Lloret que s’han sumat a la iniciativa. El llistat de botigues i els detalls de la campanya es poden consultar aquí.

L’Ajuntament ha destinat 100.000 euros a la campanya, que preveu un impacte econòmic de 300.000 euros.

spot_img

El + Vist