12.5 C
Lloret de Mar

Els diagnòstics de diabetis s’han incrementat un 2,5% respecte l’any passat

Són dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que avui, 14 de novembre, commemora el Dia Mundial de la Diabetis.

Stop diabetis
Stop diabetis

Darreres Notícies

Avui, dimecres, 14 de novembre és el Dia Mundial de la Diabetis. En motiu d’aquesta jornada, hem sabut un seguit de dades. Les tres àrees bàsiques de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, entre les quals es troba Lloret, han diagnosticat, en el que va d’any, prop de 5.700 casos de diabetis. Això suposa un 2,5% més respecte de l’any passat.

En concret, a l’àrea bàsica de Lloret i Tossa, el percentatge de gent amb diabetis és el més baix, amb un 6,3%. El més alt el té el CAP de Calella, amb un 7,8%, seguit per l’àrea bàsica de Malgrat i Palafolls, amb un 6,8%.

Cristina Ligorria, doctora endrocina de la corporació, lamenta i valora de manera negativa aquest increment dels casos, tot i que reconeix que no és cap sorpresa.

La diabetis és una malaltia metabòlica que es caracteritza perquè l’organisme fa un ús escàs de la glucosa, un sucre que actua com a font d’energia pels processos vitals. Com que és crònica, requereix un bon control per evitar o frenar possibles complicacions a llarg termini.

Hi ha dos tipus de diabetis: la 1, que no es pot prevenir i que és la més estesa en nens, adolescents i adults joves, i la 2, que es pot combatre amb hàbits de vida saludable, amb activitat física i seguint una dieta sana i equilibrada.

Segons les dades de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, la franja d’edat amb més persones afectades per diabetis se situa a partir dels 65 anys, en un 61%, seguides de les persones que tenen entre 40 i 64 anys, que representen un 35,3% del total.

Per a més informació, podeu consultar el Canal Salut.

spot_img

El + Vist