17.9 C
Lloret de Mar

Els exalcaldes celebren la bona feina feta en totes les etapes amb els Jardins de Santa Clotilde

En la commemoració dels 25 anys de gestió pública tots els exalcaldes i l'actual alcalde han coincidit en què el treball de cada etapa ha aconseguit convertir els Jardins en una icona.

Els exalcaldes amb l'actual alcalde, en la celebració dels 25 anys de gestió municipals dels Jardins de Santa Clotilde
Els exalcaldes amb l'actual alcalde, en la celebració dels 25 anys de gestió municipals dels Jardins de Santa Clotilde

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha celebrat els 25 anys de gestió pública dels Jardins de Santa Clotilde amb diferents activitats. L’acte central es va dur a terme el passat dijous, amb la participació dels exalcaldes Jordi Martínez, Josep Sala, Lucía Echegoyen i Xavier Crespo, i l’actual alcalde Jaume Dulsat.

servicios profesionales jimenez

Plegats, van recordar els tràmits per aconseguir la gestió municipal i van destacar el valor patrimonial que suposa l’equipament per Lloret de Mar. Aquesta gestió per part de l’Ajuntament es va aconseguir a cavall dels mandats dels exalcaldes Jordi Martínez, que va iniciar les negociacions, i Josep Sala, que les va consolidar i culminar.

Jordi Martínez destaca la importància de commemorar una data com aquesta i assegura que els Jardins de Santa Clotilde són “la joia de la corona del patrimoni lloretenc”.

“És important celebrar els esdeveniments importants, els Jardins de Santa Clotilde son patrimoni de Lloret i aquests 25 anys ho demostren, han tingut una progressió creixent en visitants i ingressos, i són la joia de la corona del patrimoni lloretenc”

Jordi Martínez
Acte institucional de celebració dels 25 anys de gestió públics dels Jardins de Santa Clotilde
Acte institucional de celebració dels 25 anys de gestió públics dels Jardins de Santa Clotilde

Per la seva part, Josep Sala creu que és necessari seguir treballant per aconseguir també la gestió pública de la zona on hi ha el pati i la casa dels Marquesos de Roviralta, on actualment s’hi celebra a l’estiu el festival Som de Mar.

“La tasca dels futurs Ajuntaments és tenir la part central dels Jardins i que els lloretencs i els turistes ho gaudeixin, intentant que la fragilitat dels Jardins no es vegi afectada per la massificació”

Josep Sala

Lucía Echegoyen va ser qui els va obrir al públic per primera vegada i en va encarregar els projectes de viabilitat. L’exalcaldessa remarca que es tracta d’un projecte que ha nascut i crescut amb la bona feina feta per diferents ajuntaments, independentment del color polític de cada moment.

“Crec que és un model de com un projecte compartit, continuat en el temps, que ha saltat totes les barreres cronològiques i de sensibilitats polítiques pot tirar endavant i convertir-se en una icona”

Lucía Echegoyen
25 anys de gestió pública dels Jardins de Santa Clotilde
25 anys de gestió pública dels Jardins de Santa Clotilde

La restauració i replantació dels Jardins es va dur a terme en el mandat de l’exalcalde Xavier Crespo. Com a anècdota, explica que es van trobar amb més d’un centenar d’arbres morts i es van desplaçar fins a la Toscana italiana per portar-ne de nous. En aquest sentit, considera que la restauració va ser tot un èxit.

“Vam fer tota la restauració dels jardins, hi havia 150 arbres morts i vam anar a buscar xiprers a la Toscana italiana, amb la replantació van anar creixent i la restauració va ser un èxit”

Xavier Crespo

L’actual alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que l’acte institucional de la setmana passada pretenia ser un agraïment a tots els alcaldes que han fet possible que avui en dia els Jardins de Santa Clotilde siguin una icona del Patrimoni Cultural. En aquest sentit, durant la trobada es van repassar els tràmits que va anar completant cada batlle.

“En el que em toca a mi liderar, aquests Jardins han fet un salt exponencial amb activitats, amb visitants i també amb projecció internacional”

Jaume Dulsat

Actualment, els Jardins de Santa Clotilde son l’element patrimonial més emblemàtic i visitat de Lloret de Mar. L’any passat, va rebre prop de 62.000 visitants, una xifra molt allunyada dels anys de prepandèmia, en que es registraven uns 150.000 visitants. Tot i així, les perspectives per aquest 2022 són, de moment, molt positives.

La celebració dels 25 anys de gestió municipal dels Jardins de Santa Clotilde s’ha arrodonit amb visites guiades i tres concerts, repartits entre divendres, dissabte i diumenge.

Un dels concerts de commemoracio dels 25 anys de gestio publica als Jardins de Santa Clotilde
Queralt Albinyana Blues Trio, en la commemoracio dels 25 anys de gestió pública als Jardins

Han actuat Glòria Sirvent Duo, amb un concert de versions; Elena Martinell i Glòria Garcís, amb un concert líric; i Queralt Albinyana Blues Trio, amb una sessió de jazz.

spot_img

El + Vist