14.9 C
Lloret de Mar

Els hotels i restaurants de Lloret aposten per fomentar una gastronomia infantil de qualitat

20 establiments han obtingut el segell Little Foodies, impulsat per la Fundació Alícia i Lloret Turisme, que certifica la qualitat en l'oferta de restauració infantil.

Presentació del segell Little Foodies
Presentació del segell Little Foodies

Darreres Notícies

20 establiments de Lloret, entre hotels i restaurants, han obtingut l’acreditació Little Foodies, un segell que certifica la qualitat en l’oferta de restauració infantil. És una certificació que han impulsat Lloret Turisme i la Fundació Alícia, destinada a atraure el turisme familiar.

servicios profesionales jimenez

En aquest sentit, des de la Fundació Alícia, especialistes en alimentació, remarquen que una alimentació de qualitat ha de ser bona, sana i sostenible. Tres criteris fonamentals que han tingut en compte a l’hora d’atorgar el segell.

Alba Coll, dietista i nutricionista de la Fundació, argumenta que no cal diferenciar entre el menú infantil i el dels adults, però, si es fa, creu que cal tenir molta cura del que s’ofereix als infants i fugir dels menús típics, sovint poc equilibrats.

“No cal diferenciar el menú infantil, però els que tinguin menú infantil que el facin el més saludable possible, incorporant més verdura, llegums, peix…”

Alba Coll

Una altra de les dietistes i nutricionistes de la Fundació que també està involucrada amb el projecte de Lloret, Amanda Barba, explica que cal canviar la idea que un menú saludable serà menys bo i, de fet, posa de relleu la importància que un plat sigui atractiu i gustós.

“Podem treballar molt tots els aspectes nutricionals, però el que hem d’aconseguir també és que sigui bo i que la gent s’ho mengi”

Amanda Barba
Alba Coll i Amanda Barba, a la presentació de Little Foodies
Alba Coll i Amanda Barba, a la presentació de Little Foodies

Les nutricionistes de la Fundació Alícia assenyalen que, per poder canviar els hàbits alimentaris dels infants quan mengen fora de casa, és necessari fer tota una feina de conscienciació i la implicació de diferents agents, més enllà de la restauració.

“Ha de ser una cosa progressiva i és una feina que s’ha de fer també des de molts altres àmbits: el domèstic, les escoles, els hospitals…”

Amanda Barba

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, considera que és una molt bona iniciativa i que cal potenciar marques com aquesta que donen prestigi a la destinació.

“Són moltes les nits d’hotel i els àpats que es fan a establiments de Lloret i tenir un segell que procura per l’alimentació saludable dels més petits de la casa és un segell que hem de potenciar i que només fa que sumar”

Jaume Dulsat
L'alcalde a la presentació de Little Foodies
L’alcalde a la presentació de Little Foodies

La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, ha recordat que la col·laboració amb la Fundació Alícia va començar fa cinc anys, quan es va establir un pla d’accions del 2018 al 2022. El segell Little Foodies s’inclou en aquest pla, de moment amb 14 hotels i 6 restaurants, tot i que la intenció és que cada any s’hi sumin nous establiments.

“És només el tret de sortida, però seguirem certificant establiments any a any i estem molt contents de la bona rebuda d’aquest primer tret de sortida de Little Foodies”

Elizabeth Keegan

L’auditoria que es fa als establiments té en compte que els plats per a infants comptin amb un 50% de verdures, un 25% d’hidrats de carboni i un 25% d’aliments proteics. I tot plegat, que compleixi els requisits de ser segura, suficient, equilibrada, ecològica, econòmica, pràctica, ètica, significativa i estimulant.

La presentació del segell s’ha fet aquest dijous al matí, al restaurant Velamar.

spot_img

El + Vist