23.5 C
Lloret de Mar
El mapa de turisme accessible

Els Jardins de Santa Clotilde i 14 atractius més formen part del mapa de turisme accessible de la Costa Brava

El Patronat de Turisme Costa Brava ha editat 3.000 mapes accessibles que distribuirà en accions promocionals, fires de turisme, oficines de turisme i associacions de persones amb discapacitat. 

El mapa de turisme accessible

Darreres Notícies

Els jardins de Santa Clotilde formen part del primer mapa de turisme accessible de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Aquesta eina, elaborada pel Patronat de Turisme, presenta 15 atractius del territori, que estan adaptats i són visitables per a persones amb diversitat funcional. El material conté informació en Braille i un codi QR a través del qual es pot accedir al contingut del mapa en versió auditiva, en cinc idiomes diferents.

Una persona amb visibilitat reduïda als jardins de Santa Clotilde (Lloret Turisme)

El Patronat de Turisme Costa Brava ha editat 3.000 mapes accessibles que distribuirà en accions promocionals i fires de turisme, així com en la 60a d’oficines de turisme de les comarques gironines i associacions de persones amb discapacitat. L’esmentat mapa neix de la voluntat de posicionar la demarcació de Girona com a destinació de turisme accessible per a tothom arreu del Mediterrani.

Pel que fa als punts d’interès, són: les estacions d’esquí de la Molina i Masella, l’estany de Banyoles, les viles medievals de Pals i Peratallada, el poblat ibèric d’Ullastret, la vall i el santuari de Núria, la Vila Vella de Tossa de Mar, el casc antic de Girona, els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el Montseny, els Aiguamolls de l’Empordà i Cadí Moixeró, el Castell de Gala Dalí de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres, les ruïnes d’Empúries, el monestir de Sant Pere de Rodes, les vies verdes, els jardins de la Selva Marítima: Marimurtra i Santa Clotilde, Besalú i Santa Pau.

Catorze punts d’interès turístic del plànol són accessibles per a persones amb cadira de rodes. Nou ho són per a persones amb discapacitat visual, tres per a persones amb discapacitat auditiva i un per a persones amb discapacitat psíquica o cognitiva.

D’una part, el mapa està escrit en Braille, en català, i consta de diversos relleus, amb el qual les persones amb discapacitat visual poden intuir diversos continguts i, d’altra part, un codi QR mitjançant el qual des d’un mòbil o tauleta es pot accedir a una audioguia en línia en cinc idiomes -català, castellà, francès, anglès i alemany-, que reprodueix el text la informació de cada punt del mapa. Aquests continguts s’aniran actualitzant a mesura que l’oferta de turisme accessible vagi augmentant.

D’altra banda, demà dijous el Teatre de Lloret acollirà els Premis G! del Patronat de Turisme. Els Premis G! són uns guardons que entrega cada any el Patronat de la Costa Brava Girona a persones i propostes relacionades amb el turisme a la província i la seva difusió. Aquesta serà la 13a edició.

spot_img

El + Vist