17.9 C
Lloret de Mar

Els Mossos intensifiquen la vigilància a locals de Lloret de Mar per les punxades a noies

12 de les 17 punxades han estat en discoteques de la destinació, on hi haurà més controls als accessos.

Els Mossos, de nit, vigilant 'la riera' (Diari de Girona).
Els Mossos, de nit, vigilant 'la riera' (Diari de Girona).

Darreres Notícies

Els Mossos d’Esquadra reforçaran la presència nocturna en discoteques de Lloret de Mar, on es concentren 12 de les 17 punxades que s’han denunciat. Les altres cinc han estat en locals de Barcelona. La primera denúncia es va posar el 10 de juliol i aquest dijous se’n van posar les tres últimes. A Catalunya, les afectades són setze noies i un noi, segons el portal 324.cat.

servicios profesionales jimenez

No hi ha hagut, en cap dels 17 casos, agressió sexual ni robatori, però les punxades estan creant alarma social. Per això, segons ha assegurat la portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, a Rac1, la policia hi dona màxima prioritat, s’estan revisant les càmeres de seguretat i parlant amb víctimes i testimonis.

La investigació ha d’aclarir quina és la substància que s’injecta. Escudé ha explicat que els Mossos han contactat amb la policia francesa per determinar si els autors de les punxades poden venir de França. També han posat una alerta a Europol, la feina es fa a nivell global. Se’n té constància d’un altre cas a Eivissa, però no si n’hi ha hagut a la resta de l’estat.

A Catalunya és un fenomen nou, però els primers casos es van detectar a França el 2021, després de la pandèmia. Al Regne Unit i a Bèlgica també se n’han registrat casos. Sempre han tingut lloc en discoteques i afecta gent jove en localitats turístiques amb un oci nocturn rellevant.

El primer que cal fer si s’ha rebut una punxada és anar a un centre mèdic per fer-se una revisió i recollir mostres que poden ajudar a detectar quina substància s’ha inoculat. Denunciar el fet, a més, permetrà a la policia tenir un mapa d’on estan passant els casos.

spot_img

El + Vist