5 C
Lloret de Mar
S'amplia l'horari d'obertura de la restauració, però la nit segueix bloquejada (Restaurant Àtics)

Els restauradors celebren l’ampliació d’horari, però la troben insuficient

Hi ha molts establiments que depenen, en gran part, de servir sopars al local, de manera que mentre la nit segueixi bloquejada seguiran tenint moltes dificultats.

S'amplia l'horari d'obertura de la restauració, però la nit segueix bloquejada (Restaurant Àtics)

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

El sector de la restauració de Lloret rep amb els braços oberts la possibilitat de poder obrir fins a les cinc de la tarda de manera ininterrompuda, però insisteix en què és insuficient per salvar tot el sector.

Des d’avui, que han entrat en vigor les noves mesures del Procicat, bars, restaurants i cafeteries poden obrir de dos quarts de vuit del matí fins a les cinc de la tarda. Recordem que fins ara només podien obrir tres hores al matí i tres a la tarda. Els berenars i sopars al local, per tant, encara no es permeten, però segueix en peu la possibilitat d’oferir menjar per emportar o a domicili fora d’aquest horari.

El president de l’associació de bars, restaurants i cafeteries, Nino Gómez, assegura que mentre a les nits hagin d’estar tancats a la clientela no serà suficient.

“Molta part de la restauració depèn molt dels sopars i la nit encara continua totalment bloquejada, per tant no és suficient”

Nino Gómez

Tot i així, caldrà tenir paciència, perquè, segons el representant del sector a Lloret, el Govern no preveu l’obertura dels restaurants a les nits, com a mínim, fins després de Setmana Santa.  

Nino Gómez treu importància a la impossibilitat d’allargar l’horari durant la Setmana Santa, sempre i quan es pugui comptar amb una bona temporada d’estiu, quan espera que ja hi hagi un percentatge elevat de població vacunada.

Això sí, el president dels restauradors reconeix que ampliar el confinament de comarcal a provincial i que es permetés obrir al comerç els caps de setmana donaria una alenada d’aire important al sector.

La resta de novetats afecten, principalment, la universitat, les extraescolars i l’esport.

Pel que fa a la universitat, es pot recuperar la presencialment a tots els cursos, però amb un aforament màxim del 30% de l’aforament. Cada centre haurà de decidir com aplica aquesta limitació d’aforament.

Sobre el lleure i l’esport extraescolar, fins ara només estaven oberts a infantil i primària i ara s’amplien a secundària, batxillerat i formació professional.

A més, en l’àmbit esportiu la principal novetat és la represa de les lligues federades de més grans de 16 anys. Això sí, totes les competicions s’han de fer sense públic.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.