23.6 C
Lloret de Mar
Bar Parada

Els restauradors deixen enrere un 2021 “negatiu” i afronten el 2022 amb incertesa

El sector ha patit molt arran de les restriccions per la pandèmia i aquest any dependrà molt de com evolucioni la situació

Bar Parada

Darreres Notícies

El sector de la restauració deixa enrere un any dolent i haurà d’estar pendent de com evolucionen la pandèmia i les conseqüents restriccions per afrontar aquest 2022 que acabem de començar.

El president de l’associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Lloret, Nino Gómez, recorda que l’estiu passat van tenir un mes d’agost prou bo, atesa la situació i gràcies, sobretot, a l’excepcional ampliació i creació de terrasses. Però la resta de l’any, assegura, ha estat dolent.

“Vam intentar salvar l’agost de la millor manera possible, l’obertura i ampliacions de terrasses ens va donar oxigen, però la resta d’any el balanç és molt negatiu”

Nino Gómez

Els restauradors són crítics amb les fortes restriccions que s’apliquen al sector. En aquest sentit, Nino Gómez creu que “el Procicat és molt estricte”, mentre que “les dades d’altres comunitats autònomes, on les restriccions no són tan severes, no són absolutament més disparades que a Catalunya”. Per tant, creu que les restriccions en la restauració no demostren que els contagis es redueixin.

“Al sector de la restauració se l’està criminalitzant pels contagis, però es demostra que no per restringir la restauració la pandèmia s’estigui controlant”

Nino Gómez

En tot cas, però, Nino Gómez insisteix en què sempre han acatat totes les normes i les compleixen, malgrat no estar-hi d’acord. Però també reclamen que aquestes restriccions vagin acompanyades de mesures econòmiques. I alerta que la problemàtica no afecta només als empresaris, sinó també les plantilles.

“L’únic que demanem, sobretot, és que hi hagi mesures econòmiques d’ajuda a la vegada que hi ha accions de tancament o de restricció cap al sector”

Nino Gómez

Però, a banda de la pandèmia, aquests últims mesos el sector també ha hagut de fer front a una altra gran problemàtica: l’increment desmesurat del preu de l’electricitat. Segons Nino Gómez, del 2019 al 2021, hi ha establiments que han passat a pagar un 40% més de llum.

“S’ha parlat de regularitzar el preu de la llum, però no està passant, i això impedeix, i molt, que les empreses puguin acabar subsistint”

Nino Gómez

Tot plegat, fa que els restauradors afrontin un 2022 complicat i alguns molt endeutats pels crèdits que han hagut de demanar per tirar endavant. Tot i així, intenten ser optimistes per aconseguir superar la situació.

spot_img

El + Vist