17.7 C
Lloret de Mar

Els veïns del Condado del Jaruco contracten una empresa de vigilància per evitar més robatoris

A més, els veïns fan patrulles per la zona i tenen un grup de whatsapp per qualsevol incidència.

Darreres Notícies

Els veïns del Condado del Jaruco han contractat una empresa de vigilància i fan patrulles per la urbanització, a fi d’evitar robatoris com els que van patir el passat mes de març. En dues setmanes, van haver-hi fins a 8 robatoris i 3 intents frustrats, que van espantar els residents.

Arran d’aquells fets, van organitzar patrulles veïnals. Des de llavors fins ara, les mesures de seguretat han anat a més. Des de contractar una empresa privada que fa patrullatge constant pel Condado del Jaruco a un grup de whatsapp dels veïns, que vigilen la urbanització i s’avisen de qualsevol incident. Aquest grup està anunciat al carrer amb uns senyals que tenen com a finalitat dissuadir els lladres.

Cartell situat al Condado del Jaruco

Segons explica el president de l’entitat de conservació del Condado del Jaruco, Francesc Macip, amb la presència de l’empresa de vigilància, s’han produït “tres robatoris frustrats i dues detencions amb persecució”.

Tot i comptar amb el suport de l’empresa de seguretat, Macip explica que “continuem fent sortides veïnals, acompanyant als empleats de l’empresa, per tenir un controls més exhaustiu”, amb l’objectiu de prevenir i evitar més incidents.

A banda dels robatoris, altres problemes que té el Condado del Jaruco, que comparteix amb altres urbanitzacions, són la presència d’okupes o l’enrenou que fan els usuaris dels Habitatges d’Ús Turístic. Aquesta zona del municipi compta amb prop de 300 cases i una cinquantena de parcel·les sense habitar.

D’altra banda, el consistori té pendent la instal·lació de càmeres de videovigilància a diverses urbanitzacions –una d’elles, el Condado del Jaruco- que estaran connectades amb la Policia Local. Aquesta va ser la proposta més votada, dels Pressupostos Participats del 2018. El cost són uns 500.000 euros per a les diferents urbanitzacions.

spot_img

El + Vist