22.6 C
Lloret de Mar

Entra en vigor a Catalunya la prohibició de fumar al carrer si no hi ha distància

La Generalitat publica al DOGC la normativa que limita l'activitat de fumar a l'exterior.

Una persona fumant en una terrassa
Una persona fumant en una terrassa

Darreres Notícies

Des d’aquest dimarts, a Catalunya no es pot fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure “quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys dos metres”, segons el portal de notícies 324.cat.

Passada la mitjanit, el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la normativa que desenvolupa l’ordre del Ministeri de Sanitat acordada en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, divendres passat. Aquests dies, cada autonomia està desenvolupant la normativa per tenir prou seguretat jurídica perquè es pugui aplicar sense impugnacions legals.

La prohibició de fumar s’aplica a qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o semblants. La mesura s’inclou en la resolució que publica avui el Diari Oficial de la Generalitat.

Recomanació de trobades d’un màxim de 10 persones

La resolució incideix en altres recomanacions de caràcter general com ara limitar les trobades socials als grups de convivència estable i a un màxim de 10 persones.

També reafirma les limitacions dels horaris nocturns dels locals d’oci i restauració, que han de garantir el metre i mig entre taules i de distància a la barra. El decret, a més, limita l’horari de tancament a la 1 de la matinada.

A Catalunya, els detalls s’han plantejat en el si del Procicat, l’organisme que fa un seguiment diari de la pandèmia.

La Rioja ha tirat pel dret i ja ho aplica, Madrid ho farà entre aquest dilluns i dimarts i Euskadi ho inclourà en el decret d’emergència que acaba d’entrar en vigor i els detalls del qual es decidiran en una reunió aquest dimarts.

spot_img

El + Vist