11.1 C
Lloret de Mar
El ple ordinari d'aquest dilluns

ERC i Ciutadans fan uns precs contraposats sobre una pancarta dedicada als ‘presos polítics’ i el llaç de la rotonda

Ha estat en el ple ordinari d'aquest dilluns a Lloret de Mar.

El ple ordinari d'aquest dilluns

Darreres Notícies

Es fa una crida als propietaris de pisos buits amb 2 habitacions o més

La voluntat de l'Ajuntament és cedir-los al programa 'Reallotgem' del govern català, que s’adreça a famílies vulnerables a l’espera de rebre un habitatge de lloguer social.

La deixalleria engega un tractament específic per a les càpsules de cafè

La finalitat és reciclar aquests residus, que no són envasos ni orgànica, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, que és força elevat.

Lloret organitza una formació en vendes a través de xarxes socials per al sector MICE

Una 50a de professionals del turisme de reunions i esdeveniments s'han inscrit a la iniciativa presencial, que té lloc aquest mes d'abril al Teatre de Lloret de Mar.

Marc Bernils arriba als quarts de final de l’American Padel Tour

Amb el seu company d’equip, el francès Jeremy Scatena, el lloretenc no va poder superar una parella formada per jugadors holandesos i es va quedar fora de les semifinals.

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

ERC i Ciutadans exposen dos precs contraposats en el ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Lloret de Mar. Els republicans demanen que es posi una pancarta al balcó de la Casa de la Vila que digui “Llibertat presos polítics”, fins que els polítics que són a la presó recuperin la llibertat.

Mentre que Ciutadans reclama neutralitat a l’espai públic en el sentit que el llaç de la rotonda no sigui de color groc, sinó que adopti els colors de l’escut de Lloret de Mar, com ha passat durant la festa major. Hem de dir que des d’ahir el llaç torna a ser groc.

Jordi Orobitg, portaveu del grup municipal d’ERC, argumenta que els polítics són a la presó per un “judici de caràcter polític i que aquestes persones han d’estar en llibertat”. Considera “fonamental donar aquest missatge a través d’una pancarta que veurà tothom”. Demanen que les paraules siguin escrites en català i anglès. Orobitg ja ha anunciat que, a banda del prec, el qual va ser recollit per l’alcalde, presentarà la moció en el proper ple, el qual serà al setembre.

Jordi Hernández, regidor del grup municipal de Ciutadans, qui lamenta la “pressa” que ha tingut l’equip de govern en pintar de nou el llaç de la rotonda de color groc. Defensa que “l’espai públic ha de ser de tots, no només d’una part“.

En un altre de qüestions, per unanimitat s’ha aprovat la proposta de designar les dues festes locals per al 2020. Seran, com sempre, el 24 de juliol, Santa Cristina (que caurà en divendres) i el 18 de novembre, Sant Romà (que serà un dimecres).

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.