19.2 C
Lloret de Mar
Llibretat presos polítics!

ERC i Junts per Lloret volen una pancarta amb el lema ‘Llibertat Presos Polítics’ a la façana de l’Ajuntament

La moció es debatrà al ple d'aquesta tarda (18 hores).

Llibretat presos polítics!

Darreres Notícies

ERC i Junts per Lloret volen que es col·loqui una pancarta amb el lema Llibertat Presos Polítics a la façana de l’Ajuntament. A més, demana que sigui en llengua catalana i anglesa i que el text estigui acompanyat d’un llaç groc. És una de les mocions que es presentaran i es debatran en el ple d’aquesta tarda.

El portaveu de la formació republicana, Jordi Orobitg, ha explicat que la intenció era presentar la moció al ple del juliol, però amb motiu de la Festa Major de Santa Cristina el Govern local va decidir avançar 24 hores el termini màxim per presentar mocions sense avisar l’oposició. Finalment la proposta dels republicans no es va poder debatre, malgrat que la formació volia que es pengés en ple estiu aprofitant l’afluència de visitants a la destinació.

Així doncs, la moció s’ha presentat al ple d’avui i Jordi Orobitg espera que prosperi. De moment, la presenten conjuntament amb Junts per Lloret i, per tant, el regidor apunta que la decisió està en mans dels Comuns. Ara mateix Lloret de Mar ja compta amb un llaç al municipi, però Jordi Orobitg lamenta que, últimament, poques vegades està pintat de groc.

El partit demana la col·locació d’aquesta pancarta fins que recuperin la llibertat els següents acusats en el judici del procés: Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn.

La formació exposa que diferents personalitats i organitzacions mundialment reconegudes han denunciat la vulneració dels principis bàsics i drets civils, així com instrumentalització de la justícia en aquests últims mesos.

En aquest sentit, des d’ERC consideren que els acusats són víctimes d’una persecució ideològica i que, per tant, són presos polítics. A més, destaquen que el fet d’exigir la seva llibertat a través de pancartes no és propaganda independentista, sinó una reivindicació de drets fonamentals.

Aquesta no és l’única moció que presentarà ERC al ple d’avui. La formació també proposa la constitució d’una comissió informativa especial de gestió, contractació i prestació de serveis públics. D’aquesta manera, el regidor confia en què les contractacions es farien de manera transparent i s’evitarien polèmiques com les que hi ha hagut en altres ocasions. El regidor assegura que el mandat passat l’adjudicació del servei de transport urbà es va fer d’aquesta manera i que el resultat és satisfactori.

El plenari ordinari es farà a l’hora habitual: a les sis de la tarda, a l’Ajuntament. I, com sempre, des de la ràdio el cobrirem en directe, a través del 90.2 de l’FM i d’internet.

spot_img

El + Vist