16.5 C
Lloret de Mar

Es restringeix l’atenció presencial als CAP de Lloret per fer front a la sisena onada de Covid19

S'atendran presencialment els casos de Covid i patologies urgents, a més d'embarassades i infants de fins a 3 anys. La resta, telemàtics.

El CAP-1 de Lloret de Mar (Corporació de Salut)
El CAP-1 de Lloret de Mar (Corporació de Salut)

Darreres Notícies

Donada la situació epidemiològica actual, les àrees bàsiques de salut de Lloret i Tossa, Malgrat i Palafolls, i la de Calella aplicaran un conjunt de mesures per prioritzar l’atenció presencial i poder fer font així a la sisena onada de la COVID19.

S’atendran presencialment, doncs, els casos de coronavirus i a les patologies urgents, a més de dones embarassades i infants de 0 a 3 anys. Segons la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, les mesures es preveu allargar-les fins al mes de febrer, quan s’espera que la situació pandèmica hagi millorat.

La directora d’Atenció Primària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Imma Morató, explica “que hi ha molta pressió per la patologia Covid i que no volem que hi hagi tanta gent al CAP que pugui contagiar-se”.

Mentre que les revisions als infants majors de 3 anys es recuperaran quan la pressió als centres de primària disminueixi.

Amb aquestes mesures es volen evitar desplaçaments innecessaris als centres d’atenció primària per reduir el risc de contagi tant de la ciutadania com dels professionals que hi treballen. Es vol evitar l’acumulació de persones a les sales d’espera i amb aquesta priorització de l’atenció també es procura poder millorar la gestió dels equips i l’agilitat en la resolució dels casos.

Des de la corporació recorden que l’atenció no presencial, és a dir, telemàtica, continua activa a través de la web citapreviasalut.cat. Allà es pot tramitar la baixa o alta laboral, renovar el pla de medicació o bé fer una consulta sobre símptomes de la COVID-19.

Recordem que a l’app La Meva Salut podem obtenir o renovar el pla de medicació, consultar el resultat de proves diagnòstiques, informes o descarregar el Certificat Covid Digital.

La web vacunacovidsalut.cat serveix per demanar cita per a la vacunació contra la Covid-19 i també per descarregar el Certificat Covid Digital, entre d’altres. En general, per qualsevol consulta o problema de salut, cal trucar al CAP o bé al telèfon 061.

spot_img

El + Vist