Dijous, 21 gener 2021
11 C
Lloret de Mar
La regidora Anna García-Castany, el passat 25N

Establiments segurs a Lloret de Mar contra la violència masclista

Les víctimes tenen a la seva disposició el telèfon gratuït 900 900 120.

La regidora Anna García-Castany, el passat 25N

Darreres Notícies

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Max Illa (Bella Dolores) demana unitat al sector i que “no rebenti preus” al 2021

El Bella Dolores és un dels 10 allotjaments que hi ha oberts aquests dies a Lloret de Mar.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

Els alumnes dels cicles formatius del Coll i Rodés fan plats per emportar

Es tracta d'una prova pilot, que només s'adreça al professorat. Però, per la bona acollida que té, es plantegen obrir-ho al públic de fora.

El CH Lloret suma la segona victòria de la temporada, en guanyar l’Igualada (5-3)

Els homes de Xavi Albet van ser els vencedors d’un partit molt igualat, amb emoció fins al final i que va deixar un gran gol de Marc González.

La violència masclista no hi entén, de quarantenes, i el confinament pot desembocar en agressions i maltractaments a les dones i també als fills i filles. La situació actual, de restricció de moviments al carrer, fa que les víctimes hagin de viure tancades amb el seu agressor.

Es pot trucar al telèfon gratuït 900 900 120, és confidencial i no deixa rastre. Una altra via és comunicar el cas a través de correu electrònic. L’adreça és 900900120@gencat.cat. A més, en cas de perill, es pot trucar al 112 o a la policia.

La regidora Anna García-Castany, el passat 25N

La regidora d’Igualtat, Anna García Castany, és clara i contundent: “no esteu soles, actueu, no espereu a que passi una segona vegada”, adreçant-se a les víctimes.

L’Institut Català de les Dones han detectat que les trucades s’han doblat arreu de Catalunya. Si de mitjana n’hi ha una vintena, aquests dies n’hi ha una cinquantena, i han decidit reforçar el servei.

No només això. Des de l’Institut Català de les Dones es demana la complicitat de tothom per lluitar contra la violència masclista. En aquest sentit, s’han adreçat als establiments que estan oberts aquests dies perquè pengin uns cartells contra la violència masclista i que col·laborin en cas que la víctima no pugui fer-ho trucant al 900 900 120.

Per aquest motiu, els cartells assenyalen que aquell establiment -tant si és una farmàcia, una botiga d’alimentació o un forn de pa- és segur. Aquests dies la policia local de Lloret els està repartint arreu de la vila.

Pel que fa a les entitats que atenen dones en situació de violència masclista, continuen funcionant arreu del territori i han facilitat diferents telèfons; la majoria treballen telemàticament. Aquest és el cas de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar, que manté obert el servei i fa un seguiment dels casos.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.