12.3 C
Lloret de Mar

Fins a 12 municipis, entre els quals hi ha Lloret, poden obtenir avui la 5a Flor d’Honor

La gala es fa aquesta tarda, precisament aquí a Lloret: a la plaça Germinal Ros, a les 17.30 hores.

Lloret seu de les Viles Florides 2019
Lloret seu de les Viles Florides 2019

Darreres Notícies

Lloret de Mar és un dels dotze municipis catalans que aspiren a obtenir la cinquena Flor d’Honor, que és la màxima puntuació de les Viles Florides. La gala es fa aquesta tarda, precisament aquí a Lloret; en concret, a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre, a partir de dos quarts de sis de la tarda. Un acte que es preveu que compti amb l’assistència de gairebé 300 persones.

Preparació per a la gala a la plaça Germinal Ros (Sergi Martínez Roca)

El projecte Viles Florides vol posar en valor i mostrar la riquesa natural i paisatgística del país. Per això, a través d’un jurat especialitzat, valoren la gestió que fan els municipis dels espais verds públics i la cura que tenen pel medi ambient, tal com ha explicat el responsable de Promoció Turística de Viles Florides, Roger Parcerisas.

A l’acte d’aquesta tarda també s’entregarà el premi a la Millor Rotonda de Catalunya i, com a novetat, es lliurarà també la Flor d’Or, que distingeix el municipi que millor ha treballat durant aquest 2019. Roger Parcerisas explica que la gala es fa a Lloret perquè cada any canvien de seu i aquest 2019 el municipi es va oferir.

Malgrat que la gala és aquesta tarda, des de primera hora del matí es duen a terme tot una sèrie de presentacions i visites tècniques a diferents espais de la vila com el parc urbà de Can Xardó, la zona enjardinada de l’avinguda Vila de Blanes o els Jardins de Santa Clotilde.

La visita als Jardins de Santa Clotilde (NRLL)

El projecte de Viles Florides és obert a tothom i hi pot participar qualsevol municipi, així com col·lectius, empreses o particulars amb una sensibilitat per la natura i la cura dels espais verds. En aquesta edició, hi ha 134 municipis distingits com a viles florides. De tots aquests, només uns quants privilegiats compten amb quatre Flors d’Honor. És el cas de Lloret, però també hi ha onze destinacions més: Almacelles, Bagergue, Cardedeu, Figueres, Llinars del Vallès, Malgrat de Mar, Mollet del Vallès, Olot, Sant Cugat, Sant Hilari i Vila-Seca. I aquesta tarda, algun podria obtenir la cinquena Flor d’Honor.

spot_img

El + Vist