16.4 C
Lloret de Mar

‘House of the Dragon’ ja s’ha estrenat a HBO Max

Els Jardins de Santa Clotilde són un dels emplaçaments que la sèrie va escollir per ambientar-hi algunes escenes.

'House of the Dragon'
'House of the Dragon'

Darreres Notícies

Avui s’ha estrenat House of the Dragon, l’esperada preqüela de Joc de Trons a la plataforma HBO Max.

Recordem que un dels escenaris del primer spin-off de la mediàtica sèrie internacional són els Jardins de Santa Clotilde, on es va fer el rodatge a finals de l’any passat. La producció estava formada per 250 persones, allotjades entre els hotels Evenia i Casa Coco.

Fotograma del tràiler de 'House of the Dragon'
Fotograma del tràiler de ‘House of the Dragon’

La gestió i coordinació del rodatge va anar a càrrec de la productora Fresco Films, que va escollir els jardins lloretencs pel seu estil renaixentista i per la seva panoràmica sobre el mar. Ho ha explicat, en declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio, el localitzador que va escollir aquest espai, Mario Santa-Cruz.

“La directiu del director és que volia uns jardins palatins i amb vistes al mar i, sens dubte, aquests eren els Jardins de Santa Clotilde, meravellosos”

Mario Santa-Cruz

De fet, tal com ha explicat Mario Santa-Cruz, els jardins ja podrien haver aparegut a la sèrie de Joc de Trons.

“El meu company que va fer Joc de Trons ja va presentar els Jardins de Santa Clotilde en el seu moment i quan vaig haver de buscar-ne uns, vaig anar directament a aquests”

Maria Santa-Cruz

L’alcalde, Jaume Dulsat, remarca la bona feina que fa el Lloret Film Office per atraure rodatges com aquest.

“Amb el Lloret Film Office fidelitzem a moltes productores, a molts localitzadors, que saben de la manera de treballar, de la professionalització de les persones i dels bons espais, que ens fan un lloc atractiu per tenir aquest tipus de produccions”

Jaume Dulsat

El rodatge es va fer a finals de l’any passat i des de Lloret es va haver de garantir la màxima confidencialitat perquè no es filtrés cap detall. De fet, ni els treballadors dels jardins sabien què s’hi estava rodant. Una confidencialitat a què la destinació ja està acostumada, amb una trentena de rodatges anuals.

La primera temporada de House of the Dragon compta amb deu capítols, que s’estrenaran setmanalment. I els creadors de la sèrie encara no han confirmat si la preqüela tindrà continuïtat.

La història se situa 200 anys abans dels esdeveniments de Joc de Trons, quan la casa Targaryen ostentava el poder als Set Regnes. Basada en la novel·la de George R.R. Martin Foc i sang, la trama tornarà a portar als espectadors les lluites de poder per aconseguir asseure’s al tron de ferro.

spot_img

El + Vist