14.9 C
Lloret de Mar
Una escena del vídeo 'I tu, què hi veus?'

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.

Una escena del vídeo 'I tu, què hi veus?'

Darreres Notícies

Avui, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Una jornada que recorda que fa 31 anys que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de considerar que l’homosexualitat era una malaltia mental.

En els últims anys s’ha avançat molt, però encara queda molta feina per fer i el col·lectiu LGTBI segueix denunciant nombrosos casos de discriminació. Sense anar més lluny, l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya ha registrat, en el que portem d’any, 64 delictes d’odi. La xifra representa un increment de l’1,5% respecte al primer quadrimestre de l’any passat.

Lloret de Mar se suma a la commemoració amb un acte al Teatre aquest diumenge a la tarda. Avui, però, ha publicat un vídeo titulat I tu, què hi veus?, on es mostren veïns de la vila que formen part del col·lectiu LGTBI duent a terme accions quotidianes i mostrant que fan vida normal, com tothom.

El director és Greoor Macoli, de la productora lloretenca Meraki Films.

“Volem visibilitzar les persones del col·lectiu, que poden fer una vida normal, dins de la societat hi ha persones que pertanyen al col·lectiu i això no és res dolent”

Greoor Macoli

Greoor Macoli remarca el bon ambient que s’ha generat entre totes les persones que han fet possible el projecte.

rodatge meraki
rodatge meraki

De cara a diumenge, Orri&Soriano Asociadas organitza un acte al Teatre, on es projectarà el vídeo de Meraki Films i, tot seguit, es farà una taula d’experiències titulada Mirades des de la diversitat, amb David Àvila (periodista, director i presentador del programa LGTBIQ+ de Catalunya Ràdio Ja m’entens), Lídia Titos (guionista, directora de cinema i autora del llibre Madre no hay más que dos) i Simón Macías (educador social i psicopedagog i coordinador de voluntaris de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya).

Tot seguit, l’alcalde llegirà el manifest institucional, es projectarà el curtmetratge Narciso, també de Meraki Films, i l’acte es tancarà amb la performance Dame la mano, de la Caravana de les Arts.

Tot plegat ha d’ajudar a conscienciar la població per acabar amb la discriminació que pateix dia a dia el col·lectiu LGTBI. La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, espera que algun dia no calgui fer accions com aquesta, però recorda que ara mateix encara hi ha persones que pateixen molt per aquesta xacra social.

L’acte es farà diumenge, 23 de maig, al Teatre de Lloret, a les 19 hores. L’entrada és oberta a tothom fins a esgotar l’aforament.

spot_img

El + Vist