4.9 C
Lloret de Mar

Informe desfavorable de la Generalitat per anul·lar les multes del radar de Lloret

Malgrat de disposar d’un informe jurídic extern, l'Ajuntament no ha trobat l’aval de la Comissió Jurídica Assessora del govern català i això li impedeix procedir a la revocació de les sancions.

El radar, quan estava en funcionament a l'avinguda Vila de Blanes.
El radar, quan estava en funcionament a l'avinguda Vila de Blanes.

Darreres Notícies

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya ha enviat un dictamen desfavorable a l’Ajuntament de Lloret de Mar sobre l’anul·lació de les multes del radar situat a l’avinguda Vila de Blanes.

El consistori havia proposat revocar aquelles sancions que fossin repetides però que s’haguessin enviat conjuntament amb la primera. El dictamen és desfavorable a la proposta del ple l’Ajuntament de Lloret, impedint així que es pugui procedir a la revocació.

En una nota de premsa, l’alcalde Dulsat -que valora negativament el dictamen- assenyala que aquestes multes són “injustes” perquè no es donava als conductors “l’oportunitat d’adequar el comportament” a la velocitat permesa. Afegeix que la voluntat era “realitzar totes les vies legals que estiguessin a les nostres mans per anul·lar-les, crèiem que podia prosperar”.

Avança que el proper pas serà contactar amb el Consell Comarcal de La Selva per iniciar de nou els expedients aturats.

En el seu moment, es va encarregar un informe extern a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Aquest dictamen jurídic aconsellava sotmetre la decisió final a l’informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, amb l’objectiu de tenir la màxima seguretat jurídica per revocar les sancions.

A més, l’Ajuntament de Lloret va aprovar al ple del passat mes de maig recuperar la competència -fins llavors delegada en el Consell Comarcal de la Selva- fins que arribés el dictamen de la Generalitat.

L’Ajuntament de Lloret va instal·lar el radar al juliol del 2021 amb l’objectiu de reduir la velocitat i la sinistralitat en una de les principals vies d’accés al municipi. Arran de la denúncia de diferents veïns, que van criticar que les multes es notifiquessin de cop i després de rebre 800 firmes en contra del radar, el Govern municipal va decidir retirar-lo el març d’enguany.

Des de llavors hi ha un sensor de velocitat que indica als conductors a quina velocitat van i s’ha reforçat la senyalització a terra de la velocitat màxima permesa (de 40 km/h).

spot_img

El + Vist