18.1 C
Lloret de Mar

Inscripcions obertes per a la Cabra’s Trail Lloret del 18 de setembre

Hi ha dues modalitats: La Cabreta (7 quilòmetres i desnivell de 250 metres) i La Cabrona (14 quilòmetres i desnivell de 650 metres).

Un corredor, a l'entrenament de fa uns dies (Cabra's Trail Lloret)
Un corredor, a l'entrenament de fa uns dies (Cabra's Trail Lloret)

Darreres Notícies

La primera edició de la Cabra’s Trail Lloret arriba el 18 de setembre amb dues modalitats per poder arribar al màxim de persones possible. N’hi haurà una de 7 quilòmetres, anomenada La Cabreta, i una alta de 14 quilòmetres, coneguda com La Cabrona.

La Cabreta és la modalitat més assequible, adreçada a aquells que s’inicien en el trail. De fet, un dels organitzadors i responsable del circuit de la Cabra’s TRail Lloret, Víctor Martínez, explica que està pensada per córrer, però també per si algú la vol fer caminant i, fins i tot, amb canalla.

“La curta és fins i tot assequible per poder-la fer caminant, són set quilòmetres i, sí que hi ha una mica de desnivell, però no arriben a ser pujades molt llargues ni un terreny molt complicat”

Víctor Martínez

El recorregut, de 7 quilòmetres, tindrà un desnivell positiu de 250 metres, amb punts de passada pels corriols més propers a Lloret.

Final de l'entrenament de fa uns dies, al Sanddance (Cabra's Trail Lloret)
Final de l’entrenament de fa uns dies, al Sanddance (Cabra’s Trail Lloret)

Per la seva part, La Cabrona serà la distància més exigent, de 14 quilòmetres i un desnivell positiu de 650 metres, amb un recorregut tècnic amb pujades i baixades constants. Per aquesta sí que és imprescindible tenir una bona preparació prèvia.

“La Cabrona té el nom per alguna cosa i la gràcia és que es necessita un nivell físic bastant important i estar habituat a córrer o a fer caminades de muntanya, amb pujades més fortes i llargues”

Víctor Martínez

Víctor Martínez remarca que cal tenir clar que no és el mateix una cursa per asfalt que una cursa de muntanya. En aquest sentit, un dels aspectes més destacats que cal tenir en compte és que, a les trail, el terreny és molt variable i cal combinar el córrer amb el caminar, segons l’exigència de cada moment.

“No es pot córrer tota l’estona seguida, s’ha de saber que en muntanya s’ha d’estar preparat per tot, el terreny canvia constantment i el fet de córrer, parar i caminar i després tornar a córrer, s’ha d’habituar el cos perquè hi ha gent que li costa”

Víctor Martínez

La intenció és fer una sortida conjunta entre tots els participants, a les nou del matí, des del Sanddance. Tot i així, si s’arriba al límit d’inscripcions, que és de 400 persones, caldrà reformular la sortida, perquè no se saturin els camins.

La Cabreta anirà pels corriols propers a la riera Passapera, fins arribar a l’antic camp de golf del camí de Sant Pere i passarà per sota de l’Àngel, mentre que la Cabrona arribarà a prop de Sant Pere i del circuit de Can Daura i, de tornada, pujarà a l’Àngel. En els dos casos, l’arribada serà al Sanddance, un dels principals col·laboradors de la cursa. Allà, es farà una botifarrada i els participants podran banyar-se a la piscina i gaudir de les instal·lacions.

Els interessats en participar a alguna de les modalitats de la Cabra’s Trail, poden apuntar-se online a través del web del Consell Esportiu de La Selva o bé de manera presencial al Puntet. El preu per córrer a La Cabreta és de 10 euros, mentre que La Cabrona val 16 euros.

spot_img

El + Vist