18 C
Lloret de Mar

Jaume Dulsat: “La feina de la meva vida és la que deixo enrere”

Jaume Dulsat ha renunciat a l'alcaldia de Lloret de Mar entre llàgrimes, després de gairebé vuit anys de mandat.

-

Jaume Dulsat ja no és l’alcalde de Lloret de Mar. Així s’ha fet oficial aquest dilluns a la tarda, en un ple extraordinari que ha estat marcat per les paraules emotives per part de tots els grups municipals, així com del mateix Dulsat.

Per començar el seu parlament, el fins ara alcalde ha volgut deixar ben clar que el motiu que l’ha portat a deixar el càrrec és estricament professional i, d’aquesta manera, ha negat que sigui una estratègia política.

“La meva sortida de l’alcaldia de Lloret és estrictament per motius laborals; poques coses m’haurien agradat més que acabar la meva legislatura perquè per això em va escollir el poble de Lloret”

Jaume Dulsat

Jaume Dulsat també ha reconegut que la seva intenció era plegar del tot, però per calendari li han recomanat que aguanti com a regidor sense retribució fins que acabi el mandat.

El balanç que ha fet dels vuit anys al capdavant de l’Ajuntament ha estat positiu. Sobretot, ha afirmat, per la bona sintonia que han mantingut sempre els diferents grups del govern, que han actuat de manera unitària.

“Del que em fa estar més orgullós aquest govern municipal i el de l’anterior legislatura és que era un govern, no tres, sinó un; tothom té un accent ideològic, però jo he tingut una obsessió en funcionar amb unitat d’acció”

Jaume Dulsat

Malgrat els moments bons que s’endú d’aquests anys, reconeix que també hi ha hagut moltes dificultats, sobretot en aquest mandat que està a punt d’acabar.

“Han estat temps molt complicats, hem gestionat pandèmies, desastres informàtics, guerres d’Ucraïna amb arribada massiva de gent desplaçada, el procés, el postprocés, empresonaments… temps molt convulsos i molt complicats a tots nivells”

Jaume Dulsat

Per acabar, i visiblement emocionat, Jaume Dulsat s’ha mostrat molt agraït a tothom que li ha donat suport durant aquests vuit anys i ha assegurat que, sens dubte, aquesta haurà estat la feina de la seva vida.

“La feina de la meva vida és la que deixo enrere, perquè cap altra feina té la implicació, el rigor, l’honor, el patiment, la satisfacció i la dedicació de fer d’alcalde de la ciutat on vas néixer”

Jaume Dulsat

En general, els regidors que han parlat en el ple d’aquest dilluns ho han fet per adreçar bones paraules a Jaume Dulsat. El més emocionat ha estat Jordi Sais, amb qui són amics de fa molts anys i que s’ha mostrat molt agraït pel temps compartit.

“En Jaume Dulsat ha estat un extraordinari alcalde, amb un projecte molt ferm de Lloret de Mar, el seu model turístic és un referent. Això si ho diu en Jordi Sais no té mèrit, però si ho diu el senyor José Antonio Donaire, que és el referent número 1 en el turisme en aquest país, té un mèrit terrible. Jo em quedo amb aquest tuit”

Jordi Sais
Jordi Sais, en el ple d'aquest dilluns
Jordi Sais, en el ple d’aquest dilluns

Del seu grup municipal, també ha intervingut el nou alcalde accidental, Albert Robert, que ha recordat com va començar el seu camí polític plegats el 2015, quan van decidir sumar esforços en les primàries de CiU. El balanç de tot aquest temps, per a Albert Robert, també ha estat positiu.

“T’acomiades de l’alcaldia, però seguiràs aquí amb nosaltres i seguiràs sent el meu alcalde”

Albert Robert

L’únic que ha estat crític ha estat Jordi Hernández, portaveu de Cs, que ha reconegut que Jaume Dulsat ha tingut encerts, però també errors. I ha opinat que la decisió de deixar l’alcaldia té un rerefons polític, per donar pas a Albert Robert, que serà candidat a les municipals del maig. Malgrat tot, Jordi Hernández ha desitjat sort a Jaume Dulsat.

“És lícit que vostès hagin decidit que el senyor Robert es presenti a l’alcaldia sent alcalde, això al final els dona un avantatge competitiu, sobretot amb el seus rivals de Junts”

Jordi Hernández

Un altre dels moments més emotius ha estat quan ha intervingut Jordi Orobitg, portaveu d’ERC i soci de govern, que ha fet palesa la seva complicitat amb el fins ara alcalde i ha destacat els obstacles que han hagut d’afrontar durant aquests anys.

“Hem tingut la capacitat de treballar junts jo crec que d’una forma bastant efectiva, tot i les circumstàncies que hem viscut, sobretot aquests darrers quatre anys”

Jordi Orobitg

El portaveu de Lloret en Comú, Miguel Gracia, ha estat breu, però també ha volgut desitjar sort a qui considera el seu amic, més enllà de les diferències polítiques.

“Malgrat les nostres diferències polítiques, hem de reconèixer que sempre has estat l’alcalde de Lloret i has defensat el municipi allà on has anat i et volem agrair el servei a Lloret de Mar”

Miguel Gracia

En nom del grup de regidors no adscrits exsocialistes ha parlat Cristian Fernández, que ha estat dos mandats al govern de Dulsat.

“Pots marxar amb el cap ben alt, amb l’orgull i el convenciment que has donat tot el que podies donar i que molta de la feina prevista està feta”

Cristian Fernández

L’altra regidora no adscrita, Marina Nicolàs, fins fa pocs mesos membre de Junts per Lloret, grup municipal de Jaume Dulsat, que ha deixat de banda les diferències polítiques per agrair-li l’oportunitat que li va donar ara fa quatre anys.

“Donar-te les gràcies per haver confiat en mi el 2019, les gràcies per aquests mesos de feina intensa i de reptes constants i, sobretot, per l’aprenentatge que he tingut al teu costat”

Marina Nicolàs

Pel que fa al PSC i Força Lloret han declinat intervenir en el ple.

La sala ha estat plena en el ple d'aquest dilluns
La sala ha estat plena en el ple d’aquest dilluns

Al final del ple, el públic que omplia la sala s’ha posat dempeus i ha aplaudit a Jaume Dulsat, que seguirà com a regidor sense retribució fins que acabi el mandat. Ara, Albert Robert, com a primer tinent d’alcalde, s’ha convertit en alcalde accidental i prendrà possessió del càrrec el proper 15 de març, en un nou ple extraordinari.

Es crea una bona xarxa per transferir coneixement científic en el sector turístic

El I Fòrum Turístic de Destins de Costa ha estat un èxit i tots els participants valoren molt positivament el fet de poder estar en contacte i intercanviar experiències i coneixement científic.

Reconeixement a la trajectòria de Susana Becerra als Special Olympics

La lloretenca ha participat en sis edicions dels jocs i participarà jugant a bàsquet en l'edició d'enguany a Granollers.

Trucades que et fan sentir únic i especial

Com viuen els 'Poetes de guàrdia' aquesta iniciativa, amb la qual Lloret de Mar se suma al Dia Mundial de la Poesia.
- Publicitat -