4.6 C
Lloret de Mar

Jornada de donació de sang, aquest divendres a Lloret, per augmentar les reserves

La jornada, que es fa a Lloret quatre vegades l’any, l’organitza el Banc de Sang i Teixits, que alerta que les reserves de sang són molt baixes. En concret, hi ha reserves només per a sis dies.

Cartell de les jornades de donació de sang
Cartell de les jornades de donació de sang

Darreres Notícies

Aquest divendres, hi ha jornada de donació de sang a Lloret. Es fa una crida als veïns perquè facin la seva aportació i ajudin, així, a millorar les reserves a hospitals i centres sanitaris.

servicios profesionales jimenez

La jornada, que es fa a Lloret quatre vegades l’any, l’organitza el Banc de Sang i Teixits, que alerta que les reserves de sang són molt baixes. En concret, hi ha reserves només per a sis dies. Meritxell Casacuberta, del Banc de Sang i Teixits de Girona, explica que “quan acabem de sortir de l’estiu ens costa remuntar una mica però mai havíem arribat amb aquestes reserves tan baixes”.

Falta especialment sang dels grups ‘zero negatiu’ i ‘A negatiu’. Segons Casacuberta, especialment els primers són complicats de trobar, perquè a Catalunya la majoria d’habitants tenen sang del tipus ‘zero positiu’ i ‘A positiu’.

Poden donar sang els homes, 4 cops l’any, i les dones, 3 cops l’any, que tinguin entre 18 i 70 anys. A més, han de presentar un bon estat de salut i pesar més de 50 quilos. Un altre dels aspectes a tenir en compte, i que s’acostuma a confondre, és que no s’hi ha d’anar en dejú. Casacuberta destaca que “és important que la gent hagi menjat, perquè agafem quasi mig litre de sang”.

La recollida es fa als dos espais habituals: al teatre municipal al matí i a la tarda tarda, i al centre cívic del Rieral, de les 17.30 h fins a les 21.00 h.

spot_img

El + Vist