24.8 C
Lloret de Mar
Neurona

Jornada solidària amb l’Esclerosi Múltiple, el proper 22 de juliol a Lloret

Es vendran articles per a la fundació que treballa per ajudar els malalts.

Neurona

Darreres Notícies

Jornada solidària a Lloret, el dimecres de la setmana que ve, el proper 22 de juliol, per recaptar diners per a la investigació de l’esclerosi múltiple. Es vendran diferents articles com tovalloles, samarretes o necessers, en benefici de la Fundació que treballa per donar suport als afectats per l’esclerosi múltiple. La paradeta estarà ubicada a partir de les 18 hores, a la plaça de l’Església.

Una de les impulsores de la campanya a Lloret, Maria Galera, explica que la pandèmia ha convertit aquests actes solidaris en actes virtuals però que a Lloret ella els continua fent de manera presencial. De fet, el dia del Mulla’t per l’Esclerosi Multiple es va celebrar diumenge passat a la piscina.

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica degenerativa i sense cura que afecta el sistema nerviós central, format pel cervell i la medul·la espinal. Es pot manifestar en moltes parts de l’organisme i de formes molt diverses. No tots els símptomes apareixen en totes les persones ni ho fan amb la mateixa intensitat.

La majoria dels casos es diagnostiquen entre els 20 i els 40 anys d’edat.

L’esclerosi múltiple té diferents símptomes com els tremolors, la manca de coordinació o atàxia, trastorns en la parla o problemes de bufeta i intestinals.

Es calcula que, aproximadament, 2,5 milions de persones tenen esclerosi múltiple al món, 770.000 d’elles a Europa. A l’Estat espanyol, la incidència és de 4 casos per cada 100.000 habitants. Tres de cada quatre persones afectades són dones.

 

spot_img

El + Vist