17.9 C
Lloret de Mar

La cadena hotelera Rosamar, una empresa pionera que manté l’essència familiar

La Cambra de Comerç de Girona ha fet avui el reconeixement a l'establiment pels 75 anys de trajectòria a Lloret de Mar.

La família de la cadena hotelera Rosamar, amb l'alcalde i representants de la Cambra de Comerç
La família de la cadena hotelera Rosamar, amb l'alcalde i representants de la Cambra de Comerç

Darreres Notícies

Avui s’ha celebrat el reconeixement als 75 anys de la cadena hotelera Rosamar. Una trajectòria d’èxit, amb tres generacions de la mateixa família al capdavant, que va començar quan el primer hotel va obrir les portes l’any 1947 a Lloret de Mar. Des de llavors fins ara, el negoci s’ha ampliat fins a sumar cinc hotels -tots a la destinació-, de categories superiors i amb prop de 900 habitacions.

servicios profesionales jimenez

El reconeixement s’ha fet aquest dijous al nou museu històric de la cadena Rosamar. Ha anat a càrrec de la Cambra de Comerç de Girona, que li ha donat el guardó com a establiment històric. El president de la cambra, Jaume Fàbrega, assenyala que “és un reconeixement a la contribució d’aquests 75 anys a Lloret i al país”.

L'alcalde visitant el museu històric del Rosamar
L’alcalde visitant el museu històric del Rosamar

Des de l’Ajuntament de Lloret, l’alcalde Jaume Dulsat subratlla que al llarg d’aquests 75 anys el Rosamar ha estat un “establiment pioner que no ha perdut la seva essència familiar”.

Des del 1947 fins ara, al Rosamar s’hi han allotjat tot tipus d’actors i cantants, com “Joan Manel Serrat, Jonnhy Hallyday i Silvie Vartan”, segons exposa Maria Dolors Portavella, propietària de la cadena hotelera.

operadora antiga de l'hotel Rosamar
Operadora antiga de l’hotel Rosamar

El seu marit, l’Àlex Portavella, explica que el secret perquè els clients repeteixin estada al Rosamar són “unes instal·lacions perfectes, que mengin bé, amb pàrquing i que marxin contents”.

En els seus 75 anys, el Rosamar ha viscut diferents etapes. Des dels inicis, edificant el primer hotel a sobre d’uns horts, fins a una sala de festes per a 1.000 persones, amb campionats mundials de boxa, o bé un incendi que va obligar a edificar-ho tot de nou.

Alex Portavella i Jaume Dulsat, al museu històric de Rosamar Hotels
Alex Portavella i Jaume Dulsat, al museu històric de Rosamar Hotels

Al 2012 van ser el primer hotel de Lloret en inaugurar atraccions aquàtiques (que ara hi ha en un total de 14 hotels de la destinació). Aquest és un servei molt ben valorat pel públic familiar, un dels segments als quals s’adreça la cadena Rosamar, juntament amb el públic adult.

spot_img

El + Vist