6.7 C
Lloret de Mar

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva fa un homenatge a les 50 víctimes de Covid-19 i les seves famílies

L'acte simbòlic l'ha impulsat la Comissió del Dol de la Corporació per mostrar-se al costat de les famílies en un moment en què el dol és tan complicat.

Darreres Notícies

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha fet un petit homenatge aquest matí a les víctimes de la Covid-19 i les seves famílies. En total, als centres de la Corporació, han mort 50 persones. Són set al sociosanitari de Lloret, vint a l’Hospital de Blanes i 23, al de Calella.

L’homenatge ha començat amb unes paraules del gerent de la Corporació, tot seguit Anna Solanes, com a coordinadora de la Comissió del Dol de la Corporació, ha llegit una carta en homenatge a les víctimes i per agrair el suport de la ciutadania en aquests moments tan difícils. A més, s’ha fet un minut de silenci i s’han llegit diversos poemes del Llibre d’Absències de Miquel Martí i Pol; tot plegat, acompanyat de Lourdes Bartrolí al piano, en directe.

Un moment de l’acte (NRLL)

Anna Solanes explica que van creure important fer aquest acte simbòlic per poder donar suport a les famílies que han perdut un ésser estimat en un moment tan complicat com el que estem vivint.

Anna Solanes reconeix que el dol en el moment actual es complicat molt més per dos motius principals: sovint no es pot fer costat a la persona que mor en els últims moments de vida i tampoc no hi ha la possibilitat de celebrar vetlles o d’envoltar-se d’amics i familiars, tret dels que viuen al mateix domicili.

La comissió del dol de la Corporació ha hagut d’adaptar-se a la situació de pandèmia que vivim i crear nous protocols per superar aquests moments tan difícils. El consell principal és que no es negui el dolor i es busquin alternatives per canalitzar-lo, com ara fer rituals a casa. I també que no se n’exclogui els més petits. 

Un moment de l’acte (NRLL)

A més, també ha elaborat un manual de recomanacions per al personal sanitari que està a primera línia i que ha hagut de fer front a la pèrdua d’un nombre molt elevat de pacients en poc temps i en aquests circumstàncies.

La Corporació ha fet l’acte primer a l’Hospital de Blanes i, més tard, al de Calella. Tot i que als actes hi ha pogut assistir poca gent, per complir amb les mesures de seguretat per evitar contagis, la idea és fer-se’n ressò de manera telemàtica per arribar a tothom.

spot_img

El + Vist