11.6 C
Lloret de Mar
Verònica Rodríguez presentant l'econsulta (CSMS)

La Corporació de Salut potencia l’ús de l’eConsulta per facilitar la comunicació entre pacients i sanitaris

S’hi accedeix a través de l’aplicació La Meva Salut i permet fer determinades consultes als professionals sanitaris sense haver-se de desplaçar al CAP.

Verònica Rodríguez presentant l'econsulta (CSMS)

Darreres Notícies

Facilitar la comunicació entre professionals i pacients de forma virtual, aquest és l’objectiu del servei eConsulta. S’hi accedeix a través de l’aplicació La Meva Salut i des de finals de l’any 2020, s’ha anat desplegant progressivament al centres de primària de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva.

La iniciativa s’emmarca en l’estratègia de continuar potenciant les eines telemàtiques de salut que els pacients tenen al seu abast, com és La Meva Salut, i que els permeten fer diferents tràmits sense haver de desplaçar-se als centres. És un fet que s’ha prioritzat encara més arran del context de pandèmia, per tal de disminuir la presencialitat a les consultes i evitar, així, el risc de contagi.

L’eConsulta permet al pacient contactar de forma virtual mitjançant un missatge de text amb els seus professionals sanitaris de referència. Per fer-ne ús, cal estar donat d’alta al portal La Meva Salut, l’espai a través del qual s’hi accedeix. Un cop enviada la consulta al professional, aquest contesta en un termini aproximat de 48 hores.

És important fer-ne un ús responsable. És òptim recórrer a aquest servei quan no es requereixi una atenció presencial o bé per fer el seguiment d’un problema de salut ja conegut pel professional. També es pot utilitzar per demanar modificacions en el pla de medicació, obtenir justificants de baixes i altes laborals, comentar resultats de proves o analítiques, fer consultes referents a temes de vacunació o demanar informes mèdics. Ho ha explicat Verònica Rodríguez, del servei d’Admissions del Cap del Rieral.

“Per exemple, si patim d’al·lèrgia estacional i, com cada any, tenim símptomes, podem enviar l’econsulta al professional per demanar que ens prescrigui la medicació i ens recordi com hem de fer el tractament”

Verònica Rodríguez

Cal destacar que no s’ha de fer ús de l’eConsulta en casos de problemes de salut que requereixen una atenció immediata o urgent o per demanar una trucada telefònica amb el professional sanitari de referència. Ho ha assenyalat Lourdes Cabezas, del servei d’Admissions del CAP de Malgrat de Mar.

“Una econsulta no és per demanar que un professional ens truqui, en aquest cas hem de sol·licitar una cita a través del web salutms.cat”

Lourdes Cabezas

A més, tampoc s’ha d’utilitzar l’eConsulta per demanar informació per a terceres persones, la gestió l’ha de fer el mateix afectat. En el cas de fer un ús inadequat de l’eina, des del centre de salut es pot retirar l’opció de fer una consulta als usuaris.

spot_img

El + Vist