21 C
Lloret de Mar
Un professional sanitari passant el test de detecció de la Covid-19

La Corporació ha començat a fer tests ràpids de detecció de la Covid-19 als seus professionals

Les proves es fan als sanitaris que es troben més exposats a pacients amb coronavirus.

Un professional sanitari passant el test de detecció de la Covid-19

Darreres Notícies

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva ha començat aquest divendres a fer tests ràpids de detecció de la Covid-19 als seus professionals. En concret, a aquells que actualment es troben més exposats a pacients amb coronavirus.

L’objectiu és conèixer la seva immunitat davant de la malaltia, a través de proves d’anticossos que permeten saber si la persona ha passat la Covid-19 o té certa immunitat per algun altre motiu. A més, també s’espera poder calcular quina part de la plantilla és encara susceptible de ser contagiada. D’aquesta manera, es coneixeran millor els efectes interns de la pandèmia i es facilitarà la redistribució de tasques per minimitzar els riscos.

Els tests serològics els ha distribuït la Diputació de Girona als hospitals i als centres d’atenció primària de les comarques gironines. Cal destacar que, amb independència de la realització d’aquestes proves, els professionals que han presentat simptomatologia compatible amb el virus SARS-CoV-2 se’ls hi ha fet la PCR.

De moment, les proves es fan a les persones més exposades a pacients amb coronavirus, perquè el nombre de tests és limitat. Estem parlant del personal de Medicina Interna, de les Urgències i les Emergències, els sanitaris de les plantes d’hospitalització amb pacients positius, de quiròfan, d’anestèsia o els portalliteres. Tant a l’hospital de Blanes com al de Calella s’han habilitat espais per fer les proves i es preveu fer-ne cinquanta al dia entre els dos centres.

spot_img

El + Vist