Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Moment del discurs de l'alcalde

La crisi del Coronavirus i la reivindicació dels drets de Catalunya centren el discurs de l’alcalde aquesta Diada

Jaume Dulsat ha reconegut que vivim una situació molt difícil, però confia en què ens en sortirem; i ha recordat que la pandèmia "no ens eximeix del deure de construir un futur millor".

Moment del discurs de l'alcalde

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

La pandèmia i la conseqüent crisi social i econòmica han centrat el discurs institucional de l’alcalde aquesta Diada Nacional de Catalunya a Lloret de Mar. El municipi ha fet una commemoració de l’11 de Setembre reduïda, amb només el parlament i el Cant dels Segadors; tot plegat seguint totes les mesures de seguretat per la Covid-19.

En aquest sentit, tothom portava mascareta, s’ha delimitat l’espai que havia d’ocupar cadascú amb una creu a terra i s’ha pres la temperatura als assistents, que s’han hagut de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha reconegut que vivim una “situació molt difícil”, però confia que ens en sortirem i “aquesta situació ens ha de portar a un èxit més col·lectiu“. I ha enviat un missatge d’agraïment als sanitaris i a tots els col•lectius que ajuden les persones més vulnerables.

Com a destinació turística, Lloret de Mar està patint especialment les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social, i per això ha volgut remarcar que l’Ajuntament estarà sempre al costat de totes les persones i col•lectius afectats. L’alcalde ha recordat que tots els grups municipals han treballat en la mateixa direcció i han aprovat impulsar un paquet de mesures per fer front a l’emergència social que vivim i poder ajudar tant als empresaris com a totes les persones i col•lectius vulnerables.

En Directe Diada 11 de Setembre | Lloret de Mar

En Directe Diada 11 de Setembre | Lloret de MarUna celebració amb format reduït atesa la situació de pandèmia. El discurs institucional de l’alcalde i el Cant dels Segadors centren els actes, que aquest any no han comptat amb la tradicional trobada de puntaires, amb l’actuació de la coral, ni amb l’ofrena floral per part de les entitats.

Publicada por Nova Ràdio Lloret en Viernes, 11 de septiembre de 2020

Però malgrat la dificultat del moment per la pandèmia, en el discurs de l’alcalde també hi ha hagut lloc per a la reivindicació nacionalista. “Aquesta situació que vivim i que estic segur que vencerem no ens eximeix del nostre deure de construir un futur millor, el dret que alguns ciutadans reivindiquem, el dret de decidir el nostre futur amb llibertat“. Jaume Dulsat ha estat contundent i assegura que el poble català persistirà per reivindicar els seus drets, tot i que sempre d’una forma totalment pacífica.

En acabar el discurs, tothom ha entonat el Cant dels Segadors, aquest any sense la coral, i s’han sentit crits de “Visca Catalunya lliure” i “Independència”. A banda de l’absència de la coral, aquest any tampoc no s’ha fet la tradicional trobada de puntaires ni l’ofrena floral per part de diverses entitats lloretenques. En aquest sentit, la senyera amb flors ja estava muntada abans de començar l’acte.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.