16 C
Lloret de Mar
Moment del discurs de l'alcalde

La crisi del Coronavirus i la reivindicació dels drets de Catalunya centren el discurs de l’alcalde aquesta Diada

Jaume Dulsat ha reconegut que vivim una situació molt difícil, però confia en què ens en sortirem; i ha recordat que la pandèmia "no ens eximeix del deure de construir un futur millor".

Moment del discurs de l'alcalde

Darreres Notícies

Josep Pérez, veí de Lloret, denuncia que pateix homofòbia de manera reiterada

Fa 20 anys que conviu amb el mateix home, amb qui està casat, i assegura que fins ara no havien tingut mai cap problema. Des de fa uns anys, però, té uns veïns que l'agredeixen per la seva condició sexual.

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.

‘Compra responsable, compra sostenible’ per commemorar la Setmana Internacional dels Mercats

La Xarxa de mercats sedentaris, entre els quals hi ha el de Lloret, organitza un any més la campanya 'Estimo el meu mercat' centrada en la compra sostenible i de proximitat.

L’alumnat dels cursos municipals exposa els seus treballs fets telemàticament durant la pandèmia

Són els alumnes del Casal Municipal de la Gent Gran i dels Centres Cívics, que inauguren l'exposició demà i es podrà visitar fins al 28 de maig, a la Casa de la Cultura.

El lloretenc José García és el conserge a ‘Moebius’, la nova sèrie de TV3

El thriller psicològic, protagonitzar per Aida Oset i dirigit per Eduard Cortés, s'estrena aquesta nit, a les 22.05, amb un doble episodi.

La pandèmia i la conseqüent crisi social i econòmica han centrat el discurs institucional de l’alcalde aquesta Diada Nacional de Catalunya a Lloret de Mar. El municipi ha fet una commemoració de l’11 de Setembre reduïda, amb només el parlament i el Cant dels Segadors; tot plegat seguint totes les mesures de seguretat per la Covid-19.

En aquest sentit, tothom portava mascareta, s’ha delimitat l’espai que havia d’ocupar cadascú amb una creu a terra i s’ha pres la temperatura als assistents, que s’han hagut de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha reconegut que vivim una “situació molt difícil”, però confia que ens en sortirem i “aquesta situació ens ha de portar a un èxit més col·lectiu“. I ha enviat un missatge d’agraïment als sanitaris i a tots els col•lectius que ajuden les persones més vulnerables.

Com a destinació turística, Lloret de Mar està patint especialment les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social, i per això ha volgut remarcar que l’Ajuntament estarà sempre al costat de totes les persones i col•lectius afectats. L’alcalde ha recordat que tots els grups municipals han treballat en la mateixa direcció i han aprovat impulsar un paquet de mesures per fer front a l’emergència social que vivim i poder ajudar tant als empresaris com a totes les persones i col•lectius vulnerables.

En Directe Diada 11 de Setembre | Lloret de Mar

En Directe Diada 11 de Setembre | Lloret de MarUna celebració amb format reduït atesa la situació de pandèmia. El discurs institucional de l’alcalde i el Cant dels Segadors centren els actes, que aquest any no han comptat amb la tradicional trobada de puntaires, amb l’actuació de la coral, ni amb l’ofrena floral per part de les entitats.

Publicada por Nova Ràdio Lloret en Viernes, 11 de septiembre de 2020

Però malgrat la dificultat del moment per la pandèmia, en el discurs de l’alcalde també hi ha hagut lloc per a la reivindicació nacionalista. “Aquesta situació que vivim i que estic segur que vencerem no ens eximeix del nostre deure de construir un futur millor, el dret que alguns ciutadans reivindiquem, el dret de decidir el nostre futur amb llibertat“. Jaume Dulsat ha estat contundent i assegura que el poble català persistirà per reivindicar els seus drets, tot i que sempre d’una forma totalment pacífica.

En acabar el discurs, tothom ha entonat el Cant dels Segadors, aquest any sense la coral, i s’han sentit crits de “Visca Catalunya lliure” i “Independència”. A banda de l’absència de la coral, aquest any tampoc no s’ha fet la tradicional trobada de puntaires ni l’ofrena floral per part de diverses entitats lloretenques. En aquest sentit, la senyera amb flors ja estava muntada abans de començar l’acte.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.